Afbeelding
(Foto: Parkvilla)

BINNENKORT IN PARKVILLA

La Place d'une Autre 

FILMS

Dienstmeisje Nélie is net ontslagen en wordt verpleegster aan het front van de Eerste Wereldoorlog. Als Rose, een gegoede patiënt, voor haar ogen sterft, neemt Nélie haar identiteit aan en gaat op een landgoed aan de slag. Zal haar leugen standhouden?

The Lost Leonardo
In 2005 trekt een olieverfpaneel met Christus’ afbeelding de aandacht van twee kunsthandelaars. Het verloren gewaande schilderij lijkt het werk van Leonardo da Vinci te zijn, wat tot een ongekende waardestijging van het werk leidt. Voor de film wordt de inleiding door kunsthistorica Karin Braamhorst verzorgd.

This Much I Know To Be True In deze muziekdocumentaire staan Nick Cave en Warren Ellis centraal. Daarbij worden zij vergezeld door een strijkkwartet, zangers en speciale gast Marianne Faithfull. Zij begon haar carrière met het nummer As Tears Go By, dat door Mick Jagger en Keith Richards geschreven is. 

CURSUSSEN

Op zondag 12 juni is er van 10.00 tot 15.00 uur een open dag, waarbij het cursusprogramma van het seizoen 2022/2023 centraal staat. Naast de bestaande cursussen starten er volgend seizoen meer dan 20 nieuwe cursussen. Op de open dag worden de cursussen door diverse docenten toegelicht en het is mogelijk om gratis deel te nemen aan verschillende workshops, zoals botanisch tekenen, modeltekenen, edelsmeden en de Chinese bewegingsleer qigong. Daarnaast wordt een impressie van de filmcursus gegeven en kunnen modeontwerpers in spé onderzoeken of een cursus fashion design (9+) iets voor ze is.

THEATER

De VERhaler & Theaterrabarber | Achter de woorden Het verhaal van Louise is een verhaal uit alledag, over het verleden en heden, over mogelijkheden en onmogelijkheden. De VERhaler wordt vertolkt door de Alphenaar en meesterverteller Arjen Siebel. Het podium wordt met woorden gevuld, waarbij het om de puurheid van het woord gaat en historische feiten en weetjes elkaar snel afwisselen. Theaterrabarber wordt door Barbara de Vries vertegenwoordigd. Ook zij is gespecialiseerd in vertelsels, theater en bijzondere verhalen.

Tickets

Meer info en tickets: www.parkvilla.nl