John Nieumeijer (links) is te gast bij de Historische Vereniging Alphen.
John Nieumeijer (links) is te gast bij de Historische Vereniging Alphen. (Foto: archief Foto: INTO business Alphen/Aschwin Snel)

Lezingen bij Historische Vereniging Alphen

Cultuur

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Historische Vereniging Alphen aan den Rijn houdt op 11 april, 16 mei en 20 juni lezingen. De onderwerpen van de lezingen in volgorde zijn: pandemieën in de negentiende en twintigste eeuw, Jacob Copier en veiligheid voor ouderen in de gemeente. 

De eerste lezing op 11 april is aansluitend aan de jaarvergadering van de vereniging. Arjan van ‘t Riet is de spreker. Deze lezing over pandemieën begint om 21.00 uur en is alleen voor leden toegankelijk.

De vereniging ontving Sander Wassing al eerder als spreker. Zijn lezing op 16 mei gaat over het leven van Jacob Copier en over hoe hij een ‘rebelse’ edelman uit Alphen was tussen de jaren 1529-1584. De aanvang is 20.00 uur. 

Veiligheid

Nadat de lezing van politiechef John Nieumeijer al drie is uitgesteld door corona, gaat hij nu wel door op 20 juni. Deze lezing over veiligheid van ouderen begint ook om 20.00 uur. 

De toegang van alle lezingen bij de vereniging zijn gratis. Allemaal zijn ze op Cools Dance & Events. Dat is gevestigd aan de Wilhelminalaan 17-19 in Alphen aan den Rijn. Kijk voor meer informatie op de website:

https://www.histveralphenadrijn.nl/nieuw2/.