De leerlingen verkochten onder andere koekjes.
De leerlingen verkochten onder andere koekjes. (Foto: Basisschool Het Spectrum Batenstein)

Sponsorloop bij Het Spectrum Batenstein

Nieuws

ALPHEN AAN DEN RIJN - De basisschool Het Spectrum Batenstein in Alphen aan den Rijn heeft vrijdag 1 april een sponsorloop en markt gehouden voor Oekraïne. De school en leerlingen hebben hiermee tot nu toe 600 euro opgehaald voor het in oorlog verkeerde land. 

De leerlingen van groep 8 kwamen op het idee nadat zij filmpjes op het Jeugdjournaal voorbij zagen komen, zo stelt de school. “Daar zagen wij dat het land het zwaar heeft en we wilden hen steunen.” 

Samen met andere klassen bedachten ze hoe ze geld op gingen halen voor Giro555. Daaruit kwamen ideeën zoals: flessen inleveren, cupcakes en koekjes bakken en ook een sponsorloop. 

De leerlingen van groep 8 hebben flyers gemaakt om bewoners uit de wijk uit te nodigen en in te lichten over de markt en loop. 

“Op vrijdag 1 april was het zover, de georganiseerde sponsorloop en de markt waren een groot succes. Het was een geslaagde ochtend. Veel kinderen en ouders hebben iets lekkers gemaakt of iets leuks geknutseld wat we hebben verkocht”, vertelden de leerlingen. 

De scholieren zijn afgelopen week op zoek gegaan naar sponsors zodat ze geld konden ophalen met het rennen van rondjes. Dit bedrag is nog niet bekend.

Afbeelding