Afbeelding
(Foto: Rehobothschool)

Talentvolle leerlingen op Rehoboth

Algemeen

Rehoboth houdt project en haalt geld op

ALPHEN AAN DEN RIJN -  De leerlingen van de Rehobothschool in Alphen aan den Rijn hebben de afgelopen weken gewerkt rond het thema ‘Talentvol’. Tijdens de talentenavond op donderdag 31 maart zijn projecten van de scholieren tentoongesteld en gaan de opbrengsten van verkochte etenswaren naar Oekraïense vluchtelingen. 

Het thema van de weken is bedacht door een van de leerlingen, Wieke van den Berg. Na selectie kozen de scholieren dit thema uit. “Door middel van samenwerkingsopdrachten, excursies, gastlessen en creatieve opdrachten hebben de leerlingen kennis en vaardigheden vergroot”, laat de basisschool weten. 

Zo werkt juf Lisette met de jongste kleuters aan een project van architect Hundertwasser. “Door zijn kleur- en vormkeuze echt een talent passend bij kleuters”, legt zij uit. Groep 3 van juf Caroline ging naar de bibliotheek om meer te leren over de schrijfster Annie M.G. Schmidt. In hogere groepen stonden de talenten van Leeghwater en Rembrandt centraal.” Juist vaardigheden die gewoonlijk minder centraal staan, kregen volop de aandacht. Dat is de grootste winst”, aldus meester Niek van groep 7/8. 

Talentontwikkeling en samenwerken zijn kernwaarden van de school, stellen de docenten.

Afbeelding
Afbeelding