De burgemeester opent de tentoonstelling.
De burgemeester opent de tentoonstelling. (Foto: Museum Kom d'r in)

Burgemeester opent tulpententoonstelling

Nieuws

NIEUWKOOP - Met het uitpakken van een bloembol heeft de Nieuwkoopse burgemeester Robbert Jan van Duijn op vrijdag 1 april de tentoonstelling over de tulpenmanie van de zeventiende eeuw geopend. De expo is een initiatief van Museum Kom d’r in in Nieuwkoop en is heel de maand april te bezoeken in het gemeentehuis.

“De bloembol is hem aangeboden door Carolus Clusius, de botanicus die de tulp in de Gouden Eeuw in Holland populair maakte. Het had een zeer waardevolle Semper Augustus moeten zijn. Clusius constateerde echter dat het slechts een Primus Apriles was”, stelt het museum. 

De tentoonstelling is de gehele maand in het gemeentehuis van Nieuwkoop tijdens de openingstijden gratis te bezichtigen. “Wie meer wil weten kan op donderdag 7 april naar het Parochiehuis, Dorpsstraat 39 in Nieuwkoop komen. Peter Vink, oud-vrijwilliger bij Museum De Zwarte Tulp, geeft dan een voordracht over de tulpenmanie”, aldus het museum. 

De bijeenkomst is bedoeld voor alle inwoners van de dertien kernen van de gemeente Nieuwkoop en omstreken. U kunt zich daarvoor aanmelden door te mailen naar: aanmelden@museumkomdrin.nl of bellen met Frits Horstmeier (06-20469461). Consumpties zijn gratis. Parkeren kan op het terrein van de kerk.