In de maand april houdt Swaenswijk een lezing en workshop.
In de maand april houdt Swaenswijk een lezing en workshop. (Foto: Wijkcentrum Swaenswijk)

Workshop en lezing bij wijkcentrum Swaenswijk

Cultuur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Wijkcentrum Swaenswijk in Alphen aan den Rijn houdt een lezing en workshop in april. Dinsdag 12 april vertelt Dick Peters over Annie M.G. Schmidt en op vrijdag 15 april geeft Anja Spooner een workshop ‘vrolijke dikke dames’ schilderen. 

“Schmidt was een schrijver met humor die een onvoorstelbare productie heeft nagelaten aan (kinder)boeken, musicals, hoorspelen, cabaretteksten, liedjes en gedichten. Op de radio en televisie kwam zij over als buitengewoon geestig iemand die geen blad voor de mond nam”, stelt het centrum. “Haar privéleven kende echter veel dieptepunten en stemde niet overeen met het beeld dat het publiek van haar bezat.” Tijdens de lezing staat Peters stil bij het verloop van haar leven. Hij draagt een selectie uit haar werk voor en aanwezigen kijken naar een deel van een redelijk bekend interview dat ze met Ischa Meijer over haar leven had. De lezing begint om 14.00 uur en iedere bezoeker ontvangt 1 keer een kopje koffie of thee.

Workshop schilderen

De workshop schilderen is van 13.30 uur tot 16.30 uur. Belangstellenden kunnen de workshop schilderen combineren met vrolijke koeien, kippen of schapen schilderen. Aanwezigen hoeven geen schilderervaring te hebben, want Spooner begeleidt ze. Ze werken met acrylverf op canvasdoek. De kosten van deze drie uur durende workshop inclusief alle materialen, maar exclusief consumpties, zijn 30 euro. Schildersschorten zijn aanwezig. 

Gezien de grote vraag naar deze workshop, is tijdig inschrijven bij Spooner verstandig. Bel naar: 06- 30444156 of mail naar: info@artanja.nl. 

Wijkcentrum Swaenswijk is gevestigd aan de Jongkindt Coninckstraat 2b in Alphen aan den Rijn. Parkeren kan gratis op eigen terrein. Meer informatie op: www.wijkcentrumswaenswijk.nl.