De opbrengsten gaan naar Giro555.
De opbrengsten gaan naar Giro555. (Foto: Parkvilla)

Kunstverkoop voor Oekraïne

Nieuws

ALPHEN AAN DEN RIJN - Cultuurcentrum Parkvilla houdt een verkoop van kunstwerken vanaf zaterdag 9 april tot een nader te bepalen tijdstip. Om de slachtoffers in Oekraïne te helpen gaat de gehele opbrengst van de verkoop naar Giro555. De verkoop van de kunstwerken is in het gebouw aan de Cornelis Geellaan 2 in Alphen.

Het gehele team wil graag een steentje bijdragen. Dat deed Parkvilla al door het vertonen van de Oekraïne-film Donbass, waarvan de volledige opbrengst naar Stichting Vluchteling is gegaan. “Maar we willen graag nog meer doen. We hebben alle docenten en cursisten van Parkvilla gevraagd, een kunstwerk van eigen hand te doneren”, vertelt Birgitta Veld, verantwoordelijk voor de communicatie bij Parkvilla. Er zijn al meer dan 70 kunstwerken ingeleverd en de prijzen variëren van 5 euro tot 200 euro. “Dus ook voor mensen met een kleine portemonnee is er kunst te koop”, vervolgt Veld.

De kunstwerken hangen in Parkvilla met prijskaartjes. Er zijn allerlei werken: abstract, modern, realistisch, schilderijen en foto’s in allerlei formaten en soms met lijst, maar ook zonder. Het afrekenen gebeurt in de foyer, zo is het mogelijk voor kopers om gelijk de kunstwerken mee naar huis te nemen. Op sociale media worden er elke week foto’s van de kunstwerken geplaatst. “We hopen dat er veel mensen komen kijken en veel kopen. Er is voor ieder wat wils. Dit is een unieke kans om laagdrempelig een kunstwerk te kopen en tegelijk een goed doel te sponsoren “, aldus Veld.