The Dirty Daddies zijn topact op Haaspop, op vrijdagavond verzorgen zij een muzikaal spektakel.
The Dirty Daddies zijn topact op Haaspop, op vrijdagavond verzorgen zij een muzikaal spektakel. (Foto: The Dirty Daddies)

Uit met Pasen: driedaags festival Haaspop is terug!

BOSKOOP– Ein-de-lijk weer Haaspop! Na twee jaar afwezigheid door corona keert festival Haaspop met Pasen terug in Boskoop. Dat betekent drie dagen bands, dj’s, dansen, zingen, eten en drinken. Met feesttenten en foodtrucks op een festivalterrein voor het echte festivalsfeertje. Vrijdagavond 15 april is de aftrap, met top-act The Dirty Daddies. 

Op het Haaspop-terrein, aan de Wijkdijk in Boskoop, verrijzen een grote feesttent voor de hoofdacts en een skihut feesttent voor dj's. De line-up klinkt als een klok, drie dagen lang. Na de start op vrijdag, met meidengroep SHE in het voorprogramma, gevolgd door The Dirty Daddies, is het zaterdag Hollandse avond met acts als Wolter Kroes, Helemaal Top! en René Schuurmans. Zondag is het partytime met Qmusic en dj Paul Elstak. Er is ook elke avond feest in de skihut, met dj Jor-D en Barry Badpak. 

'Een festival in de sfeer van tentfeesten'

Organisator Ronald Dufais is blij, heel blij, dat zijn festival eindelijk weer door kan gaan. De ondernemer behoort samen met broers Edwin, Vincent en Martijn tot de bekende Boskoopse horecafamilie Dufais. De broers hebben allemaal hun eigen specialiteiten en Ronald houdt zich graag bezig met muziekevenementen. In 2019 bedacht hij Haaspop, als festival met Pasen, en organiseerde het voor de eerste keer. “In 2020 wilden we het weer houden”, vertelt de Boskoper. “Alles was klaar en voorbereid en toen kwam opeens corona. We gingen in lockdown en het festival moest worden geannuleerd. In 2021 was er weer een lockdown, maar nu kan het gelukkig doorgaan.” Hij wil met Haaspop ‘een traditie terugbrengen’, zegt Dufais. “Een festival in de sfeer van tentfeesten, midden tussen de weilanden, dat hebben we gemist.” Ondanks de landelijke locatie, hoeven bezoekers niet bang te zijn voor koeienvlaaien, verzekert de organisator. “Het terrein is waar nodig verhard en verder komen er vlonders. Wegzakken in de modder is er niet bij.”

The Dirty Daddies

Hij heeft een appje gekregen van The Dirty Daddies, vertelt hij. “Eindelijk weer eens naar Boskoop, appten ze. Ze hebben vier keer uitverkocht gestaan op onze vaste locatie Flora Boskoop. Die zaal zijn ze inmiddels ontgroeid, maar nu staan ze vrijdagavond voor 2500 man op het festival.” 

The zevenkoppige coverband The Dirty Daddies zorgt met een geheel eigen formule voor een spoor van uitverkochte podia.

'Dirty Daddies appten: eindelijk weer Boskoop!'

De band, altijd volledig in het wit gekleed, speelt medleys van bekende nummers, onder het motto ‘120 nummers in 120 minuten’. Er worden hits gespeeld van grote namen als Bon Jovi, AC/DC, Eminem en Van Halen, steeds maximaal 1 minuut, waarna de volgende track volgt. The Dirty Daddies staan garant voor een zeer opzwepende muzikale show met veel licht- en geluideffecten.

Wie op zaterdagavond naar het festival komt, treft een ‘feest der herkenning’ belooft Dufais. “In samenwerking met carnavalsvereniging De Krooshappers brengen we een Hollandse avond. Het Starfestival van vroeger, in een hedendaags jasje. Dus Nederlandse artiesten, lekker meezingen en meedeinen. Gezelligheid.” 

Op Eerste Paasdag zorgen dj's van Qmusic voor partytime, samen met (happy)hardcore dj Paul Elstak voor de muziek. Ronald Dufais verwacht op deze avond extra veel jongeren. Zijn advies? "Elke avond zijn er 2500 plaatsen, maar wacht niet te lang, want de kaartverkoop gaat hard.”


Tickets voor Haaspop via floraboskoop.nl/haaspop. Ticketprijzen: € 22,50 (vr), € 30,00 (za), € 20,00 (zo) en € 65,00 (passepartout).

Haaspop wordt gehouden op een festivalterrein, met feesttenten, foodtrucks, bars en skihut