Afbeelding
(Foto: )

Binnenkort in Parkvilla

FILMS

The Power of The Dog | Oscar Beste Regie
De broers Phil en George zijn elkaars grootste tegenpolen. Phil is charismatisch, maar wreed. George is rigide en zachtaardig. Samen zijn ze landeigenaren van de grootste ranch in de Montana vallei: een plek waar mannen de dienst uitmaken, de gemoderniseerde wereld op afstand blijft en de machtigste cowboy ooit, nog steeds vereerd wordt. Wanneer Phil erachter komt dat George in het geheim met de weduwe Rose trouwt, reageert hij op een wrede manier. Het is het begin van een meedogenloze oorlog.


Royal Opera House: La Traviata
Het 19de-eeuwse Parijs is een plek vol contrasten: passie en oppervlakkigheid, liefde en lust, leven en dood. Courtisane Violetta zingt enkele van Verdi's gelauwerdste aria's, waaronder het vrolijke 'Sempre libera', bij haar aangrijpende en gepassioneerde ontmoetingen met Alfredo en Germont. Het koor is van de Royal Opera en het orkest van het Royal Opera House.


Filmcolleges
Rudi de Boer vertelt in verschillende filmcolleges alles over filmgenres en filmstromingen. De colleges zijn nu ook apart te boeken.


THEATER

SYLVIA & TED

Aan de hand van de dichtbundels Verjaardagsbrieven van Ted Hughes en Ariel van Sylvia Plath nemen acteurs David Geysen en Beaudil Elzenga je mee in een intieme theatervoorstelling over de liefde en de flirt met de dood. Hoe genie en depressie samengaan, hoe moeilijk het kan zijn een geliefde te bereiken en hoe man/vrouw verhoudingen nog steeds zorgen voor een gevoel van ongelijkheid en onmacht. Sylvia Plath pleegde op 30-jarige leeftijd zelfmoord. Ze liet alles achter. Haar werk, haar droom, haar liefde, haar kinderen. In SYLVIA & TED onderzoeken David en Beaudil de worsteling met het bestaan en de charme van het niet bestaan.


CURSUSSEN

Qigong
Qigong is een Chinese bewegingsleer, gericht op het genezen en verbinden van lichaam en geest. Het helpt in balans te blijven: fysiek, emotioneel en mentaal. Emoties worden evenwichtig en de geest wordt sterker. De levensenergie (ook wel Chi of Qi) gaat weer stromen in waardoor men zich energieker en fitter voelt.

Chi Neng Qigong verbetert de gezondheid bij uiteenlopende lichamelijke klachten. Rug-, nek- schouder- en bekkenklachten, reuma, RSI en vermoeidheid, maar ook mentale klachten zoals stress, slaapproblemen, depressie, burn-out en concentratieproblemen. De 9-delige lessen beginnen op 9 mei. Kaarten via www.parkvilla.nl.