Op het podium van Theater Castellum wordt een voorproefje genomen op het grote benefietconcert: vlnr Mathilda Grannetia, Teun Huisman, Daya Hendrix, Aubrey Snell en Naomi Snell.
Op het podium van Theater Castellum wordt een voorproefje genomen op het grote benefietconcert: vlnr Mathilda Grannetia, Teun Huisman, Daya Hendrix, Aubrey Snell en Naomi Snell. (Foto: Morvenna Goudkade)

Van Jinek naar benefiet: Victoria Koblenko komt naar Alphen

ALPHEN - Maandagavond belde Victoria Koblenko met Teun Huisman, van Rotaryclub Alphen. Hij had de actrice gevraagd om een groot benefietconcert voor Oekraïne te presenteren. Ze vertelde hem dat ze dankbaar is voor elk initiatief dat de slachtoffers van Oekraïne helpt. Koblenko is voortdurend bezig met Oekraïne, haar geboorteland. En nu komt ze dus naar Alphen.

Morvenna Goudkade 

Initiatiefneemster van het benefietconcert, op 24 april, is de Alphense saxofoniste Aubrey Snell (45). Zij krijgt hulp van Rotaryclub Alphen, van Theater Castellum en van een heleboel artiesten. Snell is zelf lid van de Rotary en legde haar idee voor aan de club. Veel mensen reageerden enthousiast. 

Doel is om specifieke projecten voor Oekraïne te steunen

Behalve artiesten voor het concert, besloot Rotary-lid Teun Huisman ook Victoria Koblenko te benaderen. De televisiester is van Oekraïense afkomst en zeer begaan met haar geboorteland. Koblenko schuift vaak aan bij talkshows zoals Jinek, waar ze als een uitnodiging krijgt als deskundige. De actrice, bekend van speelfilms als Huisvrouwen bestaan niet en series als GTST, studeerde politicologie en Ruslandkunde, werkte een tijdlang in Rusland en maakte daar ook documentaires. “We wilden heel graag dat Victoria ons benefietconcert presenteert”, vertelt Huisman. “We zijn heel blij dat ze erbij wil zijn.”

Intussen hebben diverse artiesten al een kijkje genomen in het vernieuwde Castellum, waar het benefietconcert plaatsheeft. Teun Huisman en Aubrey Snell zijn aanwezig met zangeressen Naomi Snell en Daya Hendrix. Ook Mathilda Grannetia, van DSS uit Aarlanderveen, is erbij. 

DSS speelt het Oekraïense volkslied

Op 24 april is de grote zaal het podium van vele optredens voor het goede doel. Hoe het programma er precies uit ziet, is nog niet bekend. Er worden nog steeds artiesten benaderd. Daya Hendrix (20), bekend van YouTube, vindt het ‘een mooi initiatief’.

"Ik speel graag voor het goede doel. Fijn dat ik iets kan bijdragen.” Haar collega Naomi Snell (26), dochter van Aubrey, vertelt dat ze een duet gaat zingen met een Oekraïense vluchtelinge: Anna Kindzerska. Zij heeft in Oekraïne meegedaan met The Voice en staat in een lijstje met de beste blind auditions. “Heel bijzonder om met haar te gaan zingen”, vindt Naomi. Mathilda Grannetia laat weten dat haar muziekfanfare DSS het Oekraïense volkslied gaat instuderen. Aubrey Snell treedt zelf ook op, vertelt ze, als gast van Trio Tangata. “En ik mag ook een solo doen bij DSS.” 


Rotarylid Huisman hoopt nog wat klinkende namen aan de line-up toe te voegen. “We willen veel diversiteit. We hebben nu al artiesten als Sanne Wallis de Vries, Ruud Houweling en Amir Swaab. Ik ben ook met diverse bands bezig.”

Naomi zingt duet met Oekraïense vluchtelinge

Fors bedrag

Uiteindelijk is het doel om een fors bedrag voor Oekraïne op te halen: Huisman mikt op 20.000 euro. "Daarmee willen we specifieke projecten steunen, ten behoeve van vluchtelingen hier in de regio en ter plekke in het land zelf. Iedereen werkt belangeloos mee, zodat de hele opbrengst naar het goede doel gaat. Rondom het concert zijn we ook nog van alles aan het bedenken. We gaan er iets heel moois van maken.”

Meer informatie en tickets via theatercastellum.nl.