Pieter van Dijk houdt dinsdag 12 april een lezing over het Bentwoud. Op de foto: een blauwborst.
Pieter van Dijk houdt dinsdag 12 april een lezing over het Bentwoud. Op de foto: een blauwborst. (Foto: Pieter van Dijk)

IVN houdt presentatie over Bentwoud

ALPHEN - Pieter van Dijk houdt dinsdag 12 april een lezing over het Bentwoud in Bezoekerscentrum De Veenweiden aan de Burg. Bruins Slotsingel 15 in Alphen. De lezing begint om 19.30 uur. In zijn verhaal neemt Van Dijk zijn toehoorders mee naar het grootste aaneengesloten bosgebied in de Randstad van ruim 800 hectare.

"Voor Pieter van Dijk een gebied waar hij al twintig jaar komt, dus al vóórdat de eerste boom er was aangeplant", aldus IVN Alphen aan den Rijn. 

"Hij vertelt over de geschiedenis, van moerasbos tot het huidige Bentwoud. Over de invloed van mens en natuur in twintig eeuwen, de eerste ontginning, heuse veldslagen en droogmaking. Over de eerste plannen voor het bos en wat er uiteindelijk gerealiseerd is. En over de fauna die er sindsdien wordt aangetroffen. Ten slotte komen ook de bedreigingen aan bod die voor dit jonge, mooie gebied spelen. Pieter ondersteunt alles met prachtig beeldmateriaal."

Aanmelden is verplicht bij Liesbeth Bos via: em.bos@xs4all.nl of 06-12883574.
Kosten bedragen 6 euro, voor leden 4 euro, ter plaatse contact te betalen. "Inschrijvers voor het lidmaatschap profiteren meteen van de ledenkorting."

Meer informatie: ivn.nl/alphenaandenrijn, facebook.com/ivn.alphenaandenrijn.