Wethouder Klaas van Velzen, Gijs Peelen, Aad Arens en de heer en mevrouw Van der Zwet op een van de de nieuwe padelbanen.
Wethouder Klaas van Velzen, Gijs Peelen, Aad Arens en de heer en mevrouw Van der Zwet op een van de de nieuwe padelbanen. (Foto: Robbert Roos)

'Nieuwe padelbanen zijn een echte aanwinst voor ons allemaal'

Benthuizen - Padel is een combinatie van tennis en squash en momenteel de snelst groeiende sport in Nederland. De Benthuizer Tennisclub opende in het bijzijn van wethouder Kees van Velzen en KNLTB-vertegenwoordiger Gijs Peelen afgelopen zaterdag twee splinternieuwe padelbanen op het complex. Volgens de wethouder zijn de nieuwe banen: "Een aanwinst voor ons allemaal".

Robbert Roos

Het zonnetje schijnt en de banen van de Benthuizer Tennisclub zijn vrolijk versierd met ballonnen. Er mag gelukkig weer een feestje georganiseerd worden, en dat werd hoog tijd. "Twee jaar geleden bestond onze vereniging precies vijftig jaar", vertelt voorzitter Aad Arens. "Helaas kon het feest toen niet doorgaan, maar dat halen we vandaag dus in." 

Leden van het eerste uur Arnold en Hanneke van der Zwet uit Benthuizen hebben speciaal voor het jubileum een fotocollage samengesteld en overhandigen die op een groot bord aan de voorzitter. Die neemt het cadeau dankbaar in ontvangst en zegt toe dat het een mooi plekje krijgt. 

Vrijwilligers

De padelbanen bij de Benthuizer Tennisclub liggen er sinds november vorig jaar. "Grote dank aan onze drijvende krachten Joost en Jan en alle vrijwilligers die de aanleg van deze banen mogelijk gemaakt hebben." Een speciaal dankwoord is er voor de gemeente Alphen aan den Rijn en de stichting Sport & Cultuur Benthuizen voor hun bijdrage. "Zonder de door jullie ingebrachte kennis was het allemaal niet gelukt."

De nieuwe racketrage padel is ontstaan in Acapulco in Mexico. Een zakenman had thuis niet genoeg ruimte voor een tennisbaan en bedacht een alternatief. Via Spanje bereikte de sport ook de rest van de wereld. Inmiddels kent de sport wereldwijd zo'n 12 miljoen beoefenaars. Ook in Nederland is de sport momenteel een echte rage. Is het te vergelijken met tennis en squash? De sport heeft zeker overeenkomsten, alleen is de baan zelf kleiner en er kan ook via het glas of hekwerk worden gespeeld. Padel speel je altijd met vier spelers. 

'Ook in Nederland is de sport momenteel een echte rage'

Eigenlijk zou wethouder Schotanus de opening bijwonen. Die moest echter wegens privéomstandigheden verstek laten gaan. Zijn plaatsvervanger Kees van Velzen nam de honneurs met plezier voor hem waar en brengt namens hem zijn felicitaties over. "Wat fijn dat jullie hier vandaag allemaal zijn. Het is goed te doen met zo'n zonnetje in je rug." De wethouder zag de afgelopen maanden dat er flink gewerkt werd op het terrein van de vereniging. "Ik heb het met eigen ogen stap voor stap tot stand zien komen. Complimenten aan alle vrijwilligers. Van harte gefeliciteerd met jullie inzet, én het resultaat." De uitbreiding van de tennisvereniging kan rekenen op flink wat belangstelling. Inmiddels is het aantal leden gegroeid tot maar liefst 333 leden. "Goed voor Benthuizen en de omgeving. Deze nieuwe padelbanen zijn dan ook echt een aanwinst voor ons allemaal." Uit handen van KNLTB-vertegenwoordiger Gijs Peelen ontvangt de vereniging een bord ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum. "Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal. Wat fijn dat we dit vandaag met elkaar kunnen vieren." Dan is het tijd voor het publiek om kennis te maken met de nieuwe speltak. Speciaal voor deze gelegenheid geven Nederlands kampioen Sven Boele, Nederlands kampioen Miquel Verhagen, nummer 3 van Nederland Paula Anthonijsz en voormalig Nederlands kampioen Kimberley van Rijn een demonstratie. Die kan rekenen op grote belangstelling van het aanwezige publiek. Oudgediende Arnold van der Zwet kijkt belangstellend toe. "Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar dat ga ik binnenkort zeker een keertje doen."