De Zegerplas.
De Zegerplas. (Foto: Hans Willering)

Schone Zegerplas

ALPHEN - Elk jaar houdt de Vereniging Vrienden Park Zegersloot in het voorjaar een schoonmaakactie rondom de Zegerplas. Iedereen is welkom om hieraan mee te doen. De schoonmaakactie wordt gehouden op zaterdag 9 april vanaf 09.30 uur.

Het doel van de actie is om langs de oever van de Zegerplas, de wandelpaden en aangrenzende groengebieden schoon te maken van zwerfvuil en ander afval. Op deze wijze helpen de bewoners van Alphen het gebied rondom de plas schoon te houden.

De gemeente werkt ook mee en stelt grijpers beschikbaar om het afval vast te pakken en in plastic zakken te doen. Ook komt een gemeentewagen aan het eind van de dag de verzamelde plastic zakken ophalen.

Er wordt gestart bij de Scouting Alphen en Bezoekerscentrum De Veenweiden. De ervaring leert dat het een gezellige dag is voor de deelnemers, ook kinderen zijn van harte welkom. Naast het oppikken van gevonden vuil, biedt de dag ook de gelegenheid de omgeving wat nader te verkennen. 

De Vereniging Zegersloot zet zich in voor de leefbaarheid en aanzien van het Park Zegersloot waar de Zegerplas onderdeel van is. Geïnteresseerden kunnen ook lid worden van deze vereniging.

Zie daarvoor de website www.parkzegersloot.nl.