Een van de bladkorven.
Een van de bladkorven. (Foto: Archief Yvette van der Does)

Bladkorven in Alphen weer beschikbaar

Nieuws

ALPHEN - In de herfst kunnen vallende bladeren van gemeentelijke bomen voor ongemak zorgen. Vallen er veel bladeren in de straat, dan kun je vanaf heden weer een bladkorf aanvragen in de gemeente Alphen.

Hierin kun je deze bladeren verzamelen. De gemeente plaatst de bladkorven vanaf half oktober. Van alle verzamelde bladeren laat de gemeente weer compost maken. Dat is een natuurlijke voeding voor de bodem waarop planten, bloemen, fruit en groente beter kunnen groeien.

Je mag in de bladkorven geen takken, snoeiafval of ander groen gooien. Bladeren uit jouw eigen tuin kun je in je gft-container kwijt of aanbieden bij Ecopark De Limes (met uw afvalpas). De gevallen bladeren doe je los in de korf. De gemeente leegt de korf drie maal per week. Is de korf toch vol? Dan mag je de overige bladeren los (niet in vuilniszakken) naast de bladkorf plaatsen. 

Beperkt

De gemeente beschikt over een beperkt aantal bladkorven. ”Die verdelen we zo goed als mogelijk over de dorpen en wijken. Het is dus mogelijk dat de bladkorven op zijn”, aldus de gemeente.

Je kunt een bladkorf aanvragen via het Klant Contact Centrum: www.alphenaandenrijn.nl/Onderwerpen/Afval/Bladkorf_aanvragen.