Er komt een ode aan de Golden Earring in Castellum.
Er komt een ode aan de Golden Earring in Castellum. (Foto: The Naked Truth)

Ode aan Golden Earring in Castellum

Cultuur

ALPHEN - De Alphense band The Naked Truth speelt vrijdag 7 oktober een thuiswedstrijd in het Castellum theater in Alphen. De band is begin september gestart met een theatertour langs de Nederlandse theaters met een unplugged eerbetoon aan de beste rockband van Nederland: de Golden Earring. In een wervelende theatershow speelt de band om 20.30 uur de grootste Earring hits live.

In de jaren negentig lanceerde MTV de “MTV Unplugged” sessies. In september 1992 gaf de Golden Earring met een akoestisch concert in Grand Café De Kroon in Amsterdam het Nederlandse antwoord. Tijdens dit unplugged optreden speelde de Earring klassiekers als Back Home, Another 45 Miles, Radar Love, Twilight Zone, When The Lady Smiles, Going To Run en vele andere hits.

De live sessie is opgenomen en het eerste unplugged album van de Earring; “The Naked Truth” was een feit. De theatershows van de Golden Earring waren jarenlang een groot succes. Na ruim 60 jaar is de muziek van de Golden Earring nog altijd populair onder een breed publiek.

Het grote succes van de Golden Earring kwam volgens de band zelf in 1973 met het album Moontan en de daarvan afkomstige internationale hit Radar Love. Golden Earring toerde met veel succes in Noord-Amerika. 

The Naked Truth bestaat volgens Castellum uit vier doorgewinterde muzikanten die hun sporen in het (internationale) popcircuit ruimschoots hebben verdiend. Met zanger gitarist Roland Brons, lead gitarist Robbert Paul Verkade, aangevuld met de ervaren ritme tandem Robert Jan Kimmijser drums en Johan Maring bas, staat de band als een huis. De liefde voor de Nederlandse pop- en rockmuziek loopt bij de band als een rode draad door hun leven en bracht de heren bij elkaar in hun passie voor live performance en de Golden Earring.
“The Naked Truth trakteert het publiek op een geweldige live show met de bekende Golden Earring hits en neemt je mee op een muzikale reis door de tijd.”