Henk en Anneke Joore namen afscheid.
Henk en Anneke Joore namen afscheid. (Foto: bestuur EHBO Nieuwkoop )

EHBO Nieuwkoop neemt afscheid van echtpaar

NIEUWKOOP - Eindelijk had vorige week de viering van het 75-jarig bestaan van de EHBO vereniging in Nieuwkoop plaats. Door corona en de daarbij behorende maatregelen kon het in 2020 nog niet worden gevierd.

Allereerst nam de vereniging afscheid van Henk en Anneke Joore. Dit echtpaar is/was al meer dan 40 jaar lid van de vereniging. Anneke heeft jarenlang in het bestuur gezeten. Ze had een EHBO-depot bij haar aan huis. Hierdoor kwam menig kind om een pleister vragen. Ook bij volwassenen legde zij een verband en gaf ze zo nodig advies over de verdere verzorging van de verwonding. Naast haar gezin was ze ook werkzaam bij de Jumbo in Nieuwkoop. 

Buschauffeur

Henk heeft jarenlang als buschauffeur gewerkt en daar ook het nodige met meegemaakt. Na een zeer arbeidzaam leven te hebben gehad genieten ze nu alle twee van hun pensioen. Dit heeft er ook voor gezorgd dat ze een andere woonplek hebben gezocht. Een schitterend appartement in Alphen aan den Rijn, waar alles heerlijk gelijkvloers is. Een mooie nieuwe start in hun seniorenbestaan.

75 jaar

De vereniging ziet ze met node gaan, maar door hun erelidmaatschap blijven ze toch nog met elkaar verbonden. Na de woorden van afscheid, klonk er nog een speech van de voorzitster voor het 75-jarig bestaan. De leden konden hierna genieten van een heerlijk warm buffet. De avond is nog opgeluisterd door Simon en André die een SWINGO verzorgden. Dit is een soort bingo, maar dan met muziekfragmenten.

Mooie avond

Al met al kan de vereniging terugkijken op een mooie avond. Dit is wel even wat anders dan reanimeren en verbanden aanleggen wat gebruikelijk is op de herhalingsavonden van de EHBO Nieuwkoop.

Afbeelding
Afbeelding