Werkzaamheden Alphen aan den Rijn - Gouda: minder treinen

ALPHEN - ProRail werkt tussen zaterdag 15 oktober en zondag 30 oktober werkt aan het spoor tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Daardoor rijden er minder R-Net treinen en is er op 15 en 26 oktober helemaal geen treinverkeer mogelijk. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd en drukte. Reizigers tussen Alphen aan den Rijn en Gouda kunnen omreizen via Woerden.

Op de dagen dat er helemaal geen treinen rijden worden er bussen ingezet. Tijdens de werkzaamheden zijn NS-medewerkers op de stations aanwezig om eventuele vragen van reizigers te beantwoorden.

Goed voorbereid op reis

ProRail adviseert reizigers tijdig hun reis van deur tot deur te plannen in de NS-App of op ns.nl. Eventuele extra reistijd is in de reisplanner meegenomen.

Bussen

NS zet bussen in op 15 en 26 oktober. Er rijden stopbussen van Alphen aan den Rijn naar Gouda via Boskoop en Waddinxveen.

Werkzaamheden

ProRail werkt tussen 15 oktober en 30 oktober aan het spoor tussen Gouda en Alphen aan den Rijn. De draaibare Lage Gouwespoorbrug wordt hersteld. In 2018 botste een containerschip tegen de brug en ontstond er schade. Toen is de brug tijdelijk hersteld; nu volgt volledig herstel. Er is bewust voor gekozen het in een vakantieperiode uit te voeren omdat er dan minder treinreizigers zijn.