Floreant pakt eerste zege tegen NOC Kralingen

BOSKOOP - Na de afstraffing tegen FC Zoetermeer vorige week (6-1) heeft voetbalclub Floreant zich tegen NOC Kralingen weten te herpakken. De thuiswedstrijd tegen de Rotterdammers werd met 2-1 gewonnen.

In een goede eerste helft bouwden de Boskopers al snel een mooie 2-0 voorsprong op. Luuk Speijer scoorde na een uitstekende actie van de goed spelende Jurre Korfker voor de 1-0 en even later werd een corner van Tristan van Eeden door de goalie in zijn eigen doel gewerkt.

De tweede helft waren de Rotterdammers beter en de aansluitingstreffer werd gemaakt. Toch was er na een domme rode kaart door de rechtsback, die het aan de stok kreeg met wat supporters, van een slotoffensief geen sprake in deze wedstrijd.

Eerste winst

De eerste winst dus voor Floreant, waar na afloop van de wedstrijd de Gouden Schoenen van het vorige seizoen zijn uitgedeeld door Henk Kaptein. Deze eer kwam Jeffrey Hilgeman (21 goals) en Roy Monissen (18 goals) ten dele.

Volgende week mogen de voetballers van Floreant op bezoek bij hun tegenstanders van Haagse Hout.

Dit verslag is aangeleverd door Bruce Tol.