De Hazerswoudse Boys verloor van Warmunda
De Hazerswoudse Boys verloor van Warmunda (Archief)

Hazerswoudse Boys in laatste minuut onderuit

HAZERSWOUDE - De wedstrijd Warmunda – Hazerswoudse Boys van zaterdag 1 oktober stond in het teken van de opening van het vernieuwde sportpark Overbos in Warmond. Helaas konden De Boys de 0-1 voorsprong uit de 1ste helft niet vasthouden en liepen ze in de 90ste minuut nog tegen een nederlaag aan.

Trainer Wilco Wapenaar beschikte over een complete spelersgroep. In het begin van de wedstrijd was het voor beide elftallen aftasten hoe de tegenstander zou gaan spelen. Hierbij werden vooral van de zijde van Warmunda enkele stevige overtredingen gemaakt die door scheidsrechter A. Stolwijk niet werden bestraft. De eerste overtreding van Hazerswoudse Boys in de 7de minuut betekende wel gelijk een gele kaart voor Tyler van Buuren. Hierna trok de scheidsrechter meer de teugels aan en gaf hij Warmunda speler Nick van Riessen ook een gele kaart voor een overtreding op Glenn Bennis. De eerste echte kans voor Hazerswoudse Boys kwam in de 28ste minuut, uit een afgeslagen corner ontstond een counter waarbij Ivo Vogelaar een voorzet kon geven op Pim van Wieringen. Van Wieringen kon helaas net niet bij de bal waardoor deze kans verloren ging. Enkele minuten later leed Warmunda balverlies op de rand van het strafschopgebied, de bal belandde in de voeten van Ivo Vogelaar. Hij nam de bal onder controle en schoot hem over het doel van keeper Van der Zwet.

In de 32ste minuut kwam Jari Meertens vanaf links met de bal het strafschopgebied in; hij kon de bal naar Vogelaar spelen. Vogelaar kreeg de bal niet onder controle maar hierdoor kwam de bal bij Joris Timmermans terecht. Joris probeerde zijn verdediger uit te spelen, de verdediger gleed hierbij uit en kwam met zijn hand op de bal terecht. Scheidsrechter Stolwijk gaf Hazerswoudse Boys een terechte penalty. Aanvoerder Justin Meijer verzilverde de strafschop en bracht Hazerswoudse Boys op 0-1. Hierna kwamen er aan beide zijden nog enkele kleine kansen maar er werd voor de rust niet meer gescoord.

Slotakkoord

In de rust bracht Wilco Wapenaar drie verse krachten in het team: Stan van Meurs, Nick Moerland en Sam Timmermans kwamen in het veld voor Robby Kraan, Tyler van Buuren en Jari Meertens. De eerste kans in de tweede helft was voor De Boys. Hierna nam Warmunda het initiatief in handen en moesten de Hazerswoudse spelers vooral in de achtervolging. In de 73e minuut werd spits Stan van Rijn op de rand van het strafschopgebied aangespeeld, hij nam de bal aan en draaide zich los van zijn verdediger. Zijn schot in de hoek van het doel was Patrick van der Reest te machtig, hiermee kwam de stand op 1-1. Dit was voor trainer Wapenaar het sein om een verse aanvaller te brengen, Sylvester Blonk nam de plaats in van Pim van Wieringen.

In de slotfase werd Joris Timmermans nog vervangen door Jelle Nieuwhof maar het slotakkoord was voor Warmunda. Een middenvelder van Warmunda kon de bal vanaf de zijkant van het veld in het strafschopgebied brengen, middenvelder Sohrab Safi kwam achter zijn verdediger vandaan en schoot de bal achter keeper Van der Reest in het doel. Hiermee haalde Warmunda de overwinning binnen.

Volgende week zaterdag 8 oktober staat de thuiswedstrijd tegen SJZ uit Zoeterwoude-Dorp op het programma.