Quinteto Respiro
Quinteto Respiro (Parkvilla)

Binnenkort in Parkvilla

Quinteto Respiro | Piazzolla meets Beytelmann 

Theater

Quinteto Respiro bestaat uit vijf musici die elkaar leerden kennen op verschillende conservatoria. Het was dankzij een masterclass van de grote Argentijnse pianist en componist Gustavo Beytelmann dat hun passie voor tango werd geboren. Quinteto Respiro presenteert de tango als een evolutionaire muziekstijl met respect voor de traditie. Optredens op vele prestigieuze festivals in Frankrijk en Zwitserland leverde sensationele concerten op.

Films

El Houb | Coming Out Day 

Op 11 oktober is het de Internationale Coming Out Day. Parkvilla vertoont dan een speciale voorpremière van de Nederlandse film El Houb, inclusief een opgenomen interview. Er zijn deze dag diverse activiteiten om aandacht te vragen voor de LHBTQI+ gemeenschap.

Decision to Leave
Een fraai gestileerde, romantische thriller-noir over een detective die gevoelens krijgt voor een verdachte. De ijverige detective Hae-Joon onderzoekt de dood van een man die van een berg is gevallen. De weduwe van de man lijkt niet erg rouwig om het verlies. Hae-Joon raakt in de ban van deze ongrijpbare vrouw.

Mayerling Royal Opera House
Deze klassieker van The Royal Ballet, geïnspireerd op duistere en aangrijpende gebeurtenissen die echt gebeurd zijn, beeldt de seksuele en morbide obsessies uit van kroonprins Rudolf, die leidden tot het schandaal met zijn maîtresse Mary Vetsera, waarin hij haar vermoordde en daarna zelfmoord pleegde.

Cursussen

De boeiende 4-delige filmcursus ‘Symboliek: van propaganda tot filosofie' van filmkenner Rudi de Boer start 31 oktober. Per avond wordt er aan de hand van vele fragmenten gekeken hoe filmmakers hun handvaten, denk bijvoorbeeld aan camera, montage en geluid inzetten om een bepaalde boodschap over te brengen.

Meer informatie en tickets: www.parkvilla.nl