Er beginnen wegwerkzaamheden.
Er beginnen wegwerkzaamheden. (Foto: Gemeente Alphen)

Werken aan de weg in Alphen

ALPHEN - Er starten maandag 10 oktober om 07.00 uur werkzaamheden rondom het kruispunt Hoorn – Emmalaan. De werkzaamheden duren tot vrijdag 14 oktober. Er komt nieuw asfalt en de verkeersregelinstallatie wordt vervangen.

Tijdens de werkzaamheden is het kruispunt volledig afgesloten voor het verkeer. Ook fietsers en voetgangers kunnen niet oversteken. De Hoorn is voor doorgaand verkeer afgesloten tussen de Van Foreestlaan en de Prins Bernhardlaan. Het fietspad langs de Hoorn, van en naar de Prins Bernhardlaan, blijft tijdens de werkzaamheden toegankelijk. Woningen, winkels/bedrijven en Avifauna blijven bereikbaar, alleen vanaf de rotonde Hoorn- Van Foreestlaan.

Er worden omleidingsroutes ingesteld om het verkeer zo goed mogelijk te begeleiden langs alternatieven voor de afgesloten Hoorn. Door de afsluiting van de Hoorn is er merkbare hinder voor het verkeer. Ook de Koningin Julianabrug is tijdens deze werkzaamheden nog niet beschikbaar voor gemotoriseerd verkeer. "Die hinder is helaas niet te voorkomen. We proberen die zo veel mogelijk te beperken door de werkzaamheden te combineren. Er zijn ter plaatse borden geplaatst om het verkeer te wijzen op de komende afsluiting van de Hoorn", aldus de gemeente.

Ruiterroute Zeegersloot

Op aanvraag van verschillende partijen, waaronder hippisch centrum “Zeegersloot”, gaat de gemeente Alphen vanaf maandag 10 oktober aan de slag met groot onderhoud aan ruiterroute Zeegersloot. Twee jaar geleden is groot onderhoud aan Zegersloot-noord gedaan. Dit najaar begint de gemeente met het groot onderhoud aan de ruiterroute Zegersloot-zuid. Samen met de provincie Zuid-Holland werkt de gemeente aan het verbeteren van de ruiterroutes. De onderhoudswerkzaamheden bestaan uit het verbeteren van de paden. Er wordt zand aangebracht en het groen wordt gesnoeid waar de paden niet breed genoeg zijn. Voor de woningen aan de Barnsteenstraat is geen zand aangebracht. Dit omdat zand kan opstuiven.