De poster van vorig jaar.
De poster van vorig jaar. (Foto: Archief)

Kinderboekenweek in de bieb

ALPHEN - In de maand oktober is er van alles te beleven bij Bibliotheek Rijn en Venen. Vanaf woensdag 5 oktober start de Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar Gi-Ga-Groen.

Alle kinderen die de bieb bezoeken in oktober ontvangen het gratis Recordboek van de Natuur boordevol puzzels en uitdagende opdrachten. Ook ontvangen ze een spaarkaart die, eenmaal vol, ze kunnen inwisselen voor een gratis Maakplaats activiteit.

De Alphense Kinderburgemeester opent de feestmaand bij de bieb in de Alphen. Er is die middag al van alles te doen in de verschillende vestigingen van Bibliotheek Rijn en Venen. Zo neemt Medy Oberendorff, illustrator van onder andere het boek Wonderbos, je mee in de wereld van het boek én geeft ze een schilderworkshop. Kinderen kunnen ook een waanzinnig vogelvoederhuis bouwen en de Bibliotheek geeft samen met Parkvilla een workshop ‘Het Betoverde Bos’.

De bibliotheek in Alphen staat op zijn kop op zaterdag 8 oktober. Er is een heus Silent Disco Theater met de voorstelling Grr…oen!, er kruipen reptielen rond en er is hoog bezoek van kinderboekenschrijfster Selma Noort. De Maakplaats heeft de deuren wagenwijd open, het Huis van Duurzaamheid is aanwezig met een proeverij voor kinderen én volwassenen en het DigiTaalhuis vertelt de bezoeker alles over de mogelijkheden. Op de jeugdafdeling zijn de leesmediaconsulenten aanwezig om de jongste bezoekers kennis te laten maken met de tofste boeken uit de uitgebreide collectie. Ook reiken zij een tablet uit aan de winnaars van het zomerlezen challenge.


Andy Griffiths en Terry Denton, auteur en illustrator van de populaire reeks 'De waanzinnige boomhut', maken het Kinderboekenweekgeschenk voor de 68ste Kinderboekenweek. Illustrator Marije Tolman maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek is tot en met 16 oktober. Op www.bibliotheekrijnenvenen.nl is de volledige agenda met activiteiten te zien.