Maar liefst 2.100 leerlingen bezochten de voorstellingen.
Maar liefst 2.100 leerlingen bezochten de voorstellingen. (Foto: Castellum)

Leerlingen van groep 1 en 2 bezoeken Castellum

ALPHEN AAN DEN RIJN - Castellum in Alphen aan den Rijn heeft het druk gehad tussen 8 en 14 april met maar liefst elf voorstellingen. ‘Vreemde Vogel’ van Ellen Smets Theater is door ruim 2.100 groep 1 en 2 leerlingen in de regio bezocht. Voor velen was dit het eerste bezoek aan een theater. 

Dankzij de samenwerking tussen Stichting Cultuurpalet en Theater Castellum genieten niet alleen de leerlingen van groep 1 en 2 van een voorstelling, meent het theater. In mei en juni bezoeken ook leerlingen van groep 3, 4 en 8 in de regio een voorstelling die aansluit bij hun leeftijd.

Eerste bezoek

“Sommige leerlingen uit groep 1 en 2 van de 37 basisscholen uit de gemeente Alphen aan den Rijn komen verlegen binnen geschuifeld, met een vertrouwde knuffel stevig tegen zich aan gedrukt. Na een paar minuten zijn ze echter volledig in de ban van het verhaal, dat gaat over vriendschap, avontuur en nieuwe dingen ontdekken. Met elkaar komen de kinderen erachter, dat vreemd zijn niet eng is, maar juist heel leuk en spannend. Een waardevolle les dankzij een lieve, fysieke voorstelling met livemuziek, poppentheater en veel humor”, vervolgt Castellum.

Deelname

Marcel ’t Sas, theaterdirecteur van Castellum: “Alphen mag zich in de handen wrijven met de organisatie Cultuurpalet en de inzet van Cees Verboom. Nergens ben ik zo een enthousiaste deelname tegengekomen van scholen. Jeugdtheater is het allerbelangrijkste wat er is. Het leert kinderen wat theater is en dat is van onschatbare waarde voor de toekomst, van het theater èn van Alphen.”


Neem een kijkje voor meer informatie op de website: www.theatercastellum.nl.