De gemeente Nieuwkoop controleert extra op hondenpoep.
De gemeente Nieuwkoop controleert extra op hondenpoep. (Foto: Archief)

Gemeente Nieuwkoop controleert honden

Nieuws

NIEUWKOOP - Veel hondenbaasjes ruimen netjes de poep op en lijnen hun hond aan. Hartstikke goed, vindt de gemeente Nieuwkoop. “Het gaat echter nog niet overal goed. Daarom geven we met de hotspotlocaties campagne extra aandacht aan het opruimen van hondenpoep en de regels voor het uitlaten van honden.” 

De handhavers controleren altijd al of de regels op hondenbeleid worden nageleefd. Op de hotspotlocaties hangen we (tijdelijk) borden op en controleren we extra. Deze keer controleert de gemeente Nieuwkoop in november en december op de volgende drie hotspotlocaties: Nieuwveen: speelveld Lijsterlaan, Zevenhoven: Vogelwikke doorsteek naar het Vijfbruggenpad, Nieuwkoop: Chopinplein achterpad. Ken je een plaats waar veel hondenpoep ligt? Laat het aan de gemeente weten. “Zo kunnen de handhavers gerichter controleren en hondenbezitters die zich niet aan de regels houden hierop aanspreken. Hotspots geef je door via Verbeterdebuurt. Locaties die vaak doorgegeven worden, nemen we de volgende keer op als hotspotlocatie.”

Hondenpoep moet je altijd en overal in de bebouwde kom opruimen. Honden zijn niet toegestaan op speelvelden, schoolpleinen en sportvelden en moeten altijd aan de lijn (behalve in de losloopgebieden).