Voormalig burgemeester Maria van der Velde reikte in het verleden al de bokaal uit
Voormalig burgemeester Maria van der Velde reikte in het verleden al de bokaal uit (Foto: PR)

Tennissers uit Kaag en Braassem strijden voor felbegeerde lokale bokaal

Sport

KAAG EN BRAASSEM - Het Kaag en Braassem tennistoernooi staat op het punt te beginnen. Het is de jaarlijkse krachtmeting tussen de fine fleur van de lokale tennissers. De leden van de verschillende verenigingen strijden tegen elkaar en uiteindelijk gaan de winnaars met de felbegeerde Kaag en Braassem bokaal naar huis. 

Joep Derksen

Voor het eerst sinds jaren hangt er geen coronadeken over de gemeente. Niets staat een succesvolle editie op het terrein van Tennispark TV Woubrugge (Vingerhoedtstraat 2) dan ook in de weg. Het Kaag & Braassem toernooi is een actuele ratingtoernooi voor de categorieën ‘damesdubbel’, ‘herendubbel’ en ‘mix’. 

‘Blij dat het dit jaar gaat lukken’

Prestatie en plezier gaan hierbij natuurlijk hand in hand. Ook het publiek is welkom om de lokale tennisdorpshelden aan te moedigen. Sinds drie jaar wordt dit toernooi weer gehouden, waaraan een zestal tennisclubs uit de gemeente Kaag en Braassem meedoen.

Dit toernooi telt niet mee voor de KNLTB-rating; hierdoor kunnen tennissers ook gekoppeld worden aan iemand de ver boven hun niveau speelt. Zo krijgen beide partijen de kans op een ervaring om iemand volledig van de baan te spelen, of weten ze juist hoe het is om met een ‘double bagel’ van het tennisveld af te lopen. Uiteraard mag je jezelf met jouw dubbelpartner niet inschrijven op een lager niveau.

Alistair Bright laat namens de Toernooicommissie TV Woubrugge weten blij te zijn dat het toernooi gaat beginnen. “Het toernooi kon de afgelopen twee jaar helaas niet doorgaan vanwege coronaperikelen. Maar we zijn verheugd, dat het dit jaar gaat lukken!”

Op zondagmiddag 6 november rond 17.00 uur reikt burgemeester Astrid Heijstee-Bolt de Kaag en Braassem bokaal uit aan de vertegenwoordigers van de zegevierende tennisclub. Tot die tijd is iedereen welkom om langs te komen om te genieten van rennende, slaande, puffende en uithijgende tennisspelers.

Padel

De laatste jaren boet tennissen in aan populariteit. Aan de andere kant is padel juist enorm in opkomst. De nieuwe racketrage padel is ontstaan in Acapulco in Mexico. Een zakenman had thuis niet genoeg ruimte voor een tennisbaan en bedacht een alternatief. Via Spanje bereikte de sport ook de rest van de wereld. Inmiddels kent de sport wereldwijd zo’n 12 miljoen beoefenaars. In Spanje is het zelfs de tweede sport na voetbal. Bright geeft aan, dat TV Woubrugge de sport padel zeker in het vizier heeft.

“Vanuit onze club loopt er momenteel een onderzoek naar de mogelijkheden van padelbanen. We verkennen of er interesse is en wat onze financiële middelen zijn.”

Een besluit of er padelbanen komen, is nog niet genomen; dat gebeurt in de loop van 2023. Tot die tijd houdt een projectgroep zich bezig met de voorbereidingen. Als de club besluit om één of twee padelbanen aan te leggen, dan komen die hoogstwaarschijnlijk te liggen op een of twee van de bestaande tennisbanen.

De verenging gaat wellicht padelbanen aanleggen.