5 november: fietsverlichtingsactie

ALPHEN - De dagen worden weer korter. Het is dus extra belangrijk dat de verlichting op je fiets het doet. Daarom organiseert de Fietsersbond, samen met de gemeenten en de rijwielhandelaren, ook dit jaar weer een fietsverlichtingsactie. 

Op zaterdag 5 november kun je terecht bij de stand van de Fietsersbond aan De Vest in het centrum van Alphen aan den Rijn (voor de bibliotheek) en bij rijwielhandelaren in de regio. Daar kun je je fietsverlichting gratis laten controleren. Als reparatie nodig is, betaal je alleen voor het gebruikte materiaal, geen arbeidsloon dus. Bij de stand van de Fietsersbond kun je bovendien gratis je postcode in de fiets laten graveren. Als je op 5 november geen tijd hebt, heb je de week daarna nog een kans. Van 7 t/m 12 november geven deelnemende rijwielhandelaren 10% korting op de totale kosten (materiaal plus arbeidsloon) voor reparatie van de verlichting. 

Met werkende fietsverlichting ben je beter zichtbaar. Dat voorkomt ongelukken en ergernis bij andere weggebruikers. De regionale fietsverlichtingsactie sluit aan bij de landelijke campagne 'AAN in het donker'. Het is de bedoeling dat de politie na de actie gericht gaat controleren op verlichting. Als je in het donker zonder verlichting fietst, riskeer je een boete van EUR 60,-. Informatie: www.fietsersbond.nl/alphenaandenrijn  

Overzicht acties

Zaterdag 5 november: Controle en reparatie fietsverlichting tegen materiaalkosten Waar: Stand van Fietsersbond op hoek Aarkade - De Vest in Alphen aan den Rijn (voor bibliotheek), van 09.30 - 15.30 en bij deelnemende rijwielhandelaren. 7 tot en met 12 november: Reparatie fietsverlichting met 10% korting bij deelnemende rijwielhandelaren.