Naomi Barbier-Cuesta, Annika Helder, Romy van Vliet, Lisa Oosterom en Femke Barhorst.
Naomi Barbier-Cuesta, Annika Helder, Romy van Vliet, Lisa Oosterom en Femke Barhorst. (Aangeleverd RKSV Wilskracht Alphen aan den Rijn)

Zilver voor ritmische gymnastiek Wilskracht

ALPHEN - De AmsterdaMMasters zijn inmiddels een begrip op de internationale wedstrijdkalender ritmische gymnastiek. Al elf edities vonden veel verenigingen en nationale federaties hun weg naar Amsterdam om deel te nemen aan dit toernooi. Ook dit jaar was er weer een groot internationaal deelnemersveld met gymnasten uit dertien landen die uitkwamen in het individuele klassement of in de competitie voor groepen.

De groep van RKSV Wilskracht uit Alphen bestaande uit Naomi Barbier-Cuesta, Annika Helder, Romy van Vliet, Lisa Oosterom en Femke Barhorst kwam uit op het onderdeel hoepel. In de allround competitie eindigde de groep net naast het podium op een vierde plaats. In de onderdeelfinale was er wel een podiumplaats voor het vijftal en wonnen ze een zilveren medaille. Het goud ging naar het team uit de Verenigde Staten.

In de individuele competitie kwam Femke Barhorst uit in de categorie junioren. Ze wist zich goed staande te houden tussen de internationale topgymnasten van de nationale teams uit onder meer de VS en Oostenrijk. Na vier oefeningen eindigde ze net achter de meisjes uit de VS op een vierde plaats in het allround klassement. In de finales per onderdeel mocht ze hier nog twee keer een vierde (bal en knotsen), een vijfde (hoepel) en een achtste plaats (lint) aan toevoegen.