Als alles meezit begint in december de bouw van de nieuwe Brede School in Benthuizen.
Als alles meezit begint in december de bouw van de nieuwe Brede School in Benthuizen. (Foto: 19 Het Atelier Architecten)

'Bouw Brede School begint in december'

BENTHUIZEN - Als alles meezit begint in december de bouw van de nieuwe Brede School in Benthuizen. Vink Bouw B.V. uit Nieuwkoop heeft de opdracht binnen gehaald en mag van de gemeente Alphen aan de slag.

In de Brede School komen de Arnoldus van Os-school en de School met de Bijbel. Ook komt er een kinderopvanglocatie van Junis in. Het huidige ontwerp voor de nieuwe school past volgens de gemeente in het beschikbare budget van bijna 5,4 miljoen euro. Het totale investeringskrediet bedraagt bijna 7,8 miljoen euro. Eerder dit jaar besloot de gemeenteraad zeven ton extra uit te trekken vanwege grote onvoorziene bouwprijsstijgingen.

Het is de bedoeling om de Brede School eind 2023 op te leveren, zodat in januari 2024 beide scholen en het kinderdagverblijf gebruik hun intrek kunnen nemen in het nieuwe gebouw.

Zichtbaarheid van de afzonderlijke gebruikers en (multi)functionaliteit vormen de basis van het ontwerp. Zo zijn er in het ontwerp drie vleugels te onderscheiden met elk een duidelijk gezicht aan de geplande ontsluitingsweg. Het multifunctionele hart, met onder andere speellokaal en keuken, vormt de verbindende schakel. De gebouwopzet maakt het mogelijk eenvoudig in te spelen op een veranderende ruimtevraag, krimp en/of uitbreiding.