Olga Pashchenko.
Olga Pashchenko. (Foto: Aangeleverd)

Optreden Pashchenko

NIEUWKOOP - Met de hemelse klanken van het afgelopen Minifestival nog in de oren, bereidt Stichting Kamermuziek Nieuwkoop zich voor op een nieuw muzikaal hoogtepunt. Op zaterdag 5 november om 20.00 uur maakt meesterpianiste Olga Pashchenko haar opwachting in de Remonstrantse Kerk aan de Dorpsstraat 131 in Nieuwkoop.

De Russische, in Nederland woonachtige musicus, is een van de meest veelzijdige klavierspecialisten op de internationale podia, evenzeer thuis op de fortepiano als op het klavecimbel, het orgel of de moderne vleugel. Van Bach en Beethoven op historische instrumenten tot Ligeti op de hedendaagse piano; als solist met orkest, in recital of in kamermuziek.

Al eerder was Olga Pashchenko met groot succes te gast in Nieuwkoop, ze oogstte toen veel lof met haar persoonlijke en oorspronkelijke Beethovenvertolkingen. Inmiddels heeft zij een indrukwekkende carrière opgebouwd. Luisteraars raken steevast gefascineerd door haar ongewoon intense en expressieve spel, haar stijlbesef en virtuositeit. 

In Nieuwkoop zal ze een Graf fortepiano bespelen en de romantische lijn van haar eerste concert voortzetten met onder andere de kleurrijke Lieder ohne Worte van Felix Mendelssohn alsmede werk van zijn zeer begaafde zus Fanny. Kaarten vanaf 10 euro via www.kamermuziek-nieuwkoop.nl.