Afbeelding

Ontdek de Alphense historie

ALPHEN - Binnenkort staan er weer leuke activiteiten van de Historische Vereniging Alphen.

Op zaterdag 3 december gaat om 11.00 uur een gids met u op pad voor de stadswandeling door het centrum over de historie van Alphen aan den Rijn vanaf de Romeinse tijd. Er wordt onder andere een bezoek gebracht aan de voormalige synagoge in de Samuel Aardewerksteeg. Aanmelden mag, maar is niet verplicht, via deverguldewagen@hetnet.nl of telefonisch op 0172-433082 of 0172-475265. Vertrek- en eindpunt (met koffie of thee) is De Vergulde Wagen, Van Boetzelaerstraat 48.

Behalve rondneuzen in de Erfgoedwinkel is daar ook nog een kijkje te nemen bij de expositie 100 jaar Adventskerk en andere geloofsgebouwen.

Op zaterdag 10 december kunt u weer een duik nemen in uw eigen verborgen verleden tijdens een Inloopmiddag stamboomonderzoek. Vanaf 13 uur ontvangt de Werkgroep Genealogie liefhebbers om hen op weg te helpen bij het zoeken naar voorouders en hoe zij leefden, welk werk zij deden. Maar ook wanneer u vastloopt bij uw onderzoek bent u natuurlijk welkom in De Vergulde Wagen. Aanmelden om zeker te zijn van een plek kan via e-mail deverguldewagen@hetnet.nl

Zie voor alle activiteiten: www.histveralphenadrijn.nl