Gemeente Kaag en Braassem, de muziekvereniging en het bouwbedrijf hebben de overeenkomst ondertekend.
Gemeente Kaag en Braassem, de muziekvereniging en het bouwbedrijf hebben de overeenkomst ondertekend. (Foto: Gemeente Kaag en Braassem)

Invulling Ignatiusschool door samenwerking

Nieuws

KAAG EN BRAASSEM- Muziekcentrum Liefde voor Harmonie en Johlex Bouw geven een nieuwe invulling aan de oude Ignatiusschool. In de oude school komt een muziekcentrum en jongerenhuisvestiging.  De gemeente Kaag een Braassem, de muziekvereniging en het bouwbedrijf hebben na een aantal jaren van onderzoeken, gesprekken en afwegingen een overeenkomst ondertekend.

De muziekvereniging krijgt met het ondertekenen van de overeenkomst het recht van opstal voor de Laagbouw. De vereniging maakt al lange tijd gebruik van dit gedeelte van de school. Met het recht van opstal krijgt de vereniging de garantie dat ze ook op de langere termijn het gebouw kan blijven gebruiken en het muziekcentrum op deze plek kan voortzetten. Voorzitter van de vereniging: Rob Huigsloot: “Dit is een historisch moment in de 134-jarige geschiedenis van Liefde voor Harmonie: een eigen onderkomen voor onze prachtige vereniging. Blij en trots zijn wij dat hiermee “ons muziekcentrum” en de Ignatiusschool met haar rijke geschiedenis behouden blijven.”

Positief

“Mede door de positieve inzet van de gemeente, door ondersteuning van NOC/NSF en de lokale Rabobank is een lang overlegtraject tot een zeer positief einde gebracht. We kijken uit naar een zeer muzikale toekomst en dat het muziekcentrum een fijne plek blijft waar leden kunnen samenkomen, muzieklessen zijn, koren kunnen repeteren en andere sociaal-maatschappelijke initiatieven een plekje kunnen vinden”, meent de vereniging. Ze hebben de intentie het gebouw te verduurzamen, zodat het klaar is voor de toekomst: voor de huidige en nieuwe generatie muzikanten.

Johlex Bouw

Voor de hoogbouw van de Ignatiusschool is een openbare verkoopprocedure begonnen. Na deze procedure is met Johlex Bouw een koopovereenkomst getekend. Ze willen in de hoogbouw zes startersappartementen realiseren. Daarvoor is al een aanvraag omgevingsvergunning ingediend. Projectleider Joeri Rodewijk: “Wij zijn erg trots dat wij de oude school kunnen verbouwen en op deze wijze huisvesting voor jongeren te kunnen realiseren. Door deze herbestemming is het mogelijk een beeldbepalend pand nieuw leven in te blazen. Zo dragen wij ons steentje bij om voor ons dorp ‘De Veen’ een stukje nostalgie te behouden.”

Het afstoten van maatschappelijk vastgoed past in de regierol die de gemeente enige jaren geleden heeft aangenomen. Daarbij hecht ze er waarde aan dat het vastgoed een goede bestemming krijgt, die ten dienste staat van de samenleving. Met de invulling van een muziekcentrum en jongerenwoningen is dat doel bereikt. Het gebouw wordt aangepakt en verduurzaamd, met behoud van de huidige schoolse uitstraling.