De herhaalprik is voor 70+'ers en kwetsbaren.
De herhaalprik is voor 70+'ers en kwetsbaren. (Foto: archief)

Herhaalprik voor 70+ en kwetsbaren

Nieuws

REGIO- GGD Hollands Midden is vanaf vrijdag 4 maart begonnen met een nieuwe vaccinatieronde. Het gaat om de herhaalprik voor 70+’ers en kwetsbaren. Iedereen geboren in of voor 1952 krijgt een uitnodigingsbrief van het RIVM. Ook 18+’ers met het syndroom van Down en bewoners van verpleeghuizen krijgen een uitnodiging voor de herhaalprik. 

Als u tot deze doelgroep behoort, krijgt u vanzelf een brief. Daarin staat hoe u een afspraak kunt maken. Het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen voor de prik. Om in aanmerking te komen, moet het minimaal drie maanden geleden zijn dat u een boosterprik of corona hebt gehad. De GGD gaat de komende weken opnieuw met een prikteam langs alle zorg- en verpleeghuizen in de regio zonder medische dienst. De instellingen communiceren zelf met hun bewoners op welke dagen en tijden het halen van de herhaalprik mogelijk is.


Omdat de vaccinatiecampagne voor de herhaalprik start, verruimt de organisatie de openingsdagen van de vaccinatielocaties. Vanaf 4 maart is het mogelijk om van dinsdag tot en met zondag langs te komen. De herhaalprik kunt u alleen op afspraak krijgen. Voor je eerste, tweede of boosterprik kunt u zonder afspraak terecht. De adressen en actuele openingstijden staan op www.ggdhm.nl/vaccinatielocaties-corona.

Mobiele team

Het mobiele vaccinatieteam gaat de komende weken minder vaak de wijken in. Dat komt omdat een groot aantal vaccinatiemedewerkers nodig is op de vaste locaties voor de herhaalprik. Op zaterdag 12 maart is er wel een prikmoment gepland in het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn.

Voorlichting

In De Bron gaan voorlichters op vrijdag 11 maart in gesprek met een groep Eritrese vrouwen. Onderwerpen zijn onder meer de werking van het vaccin, de mogelijke bijwerkingen van de prik, zwangerschap en vruchtbaarheid.

Meer informatie

Belangrijk om te weten is dat de herhaalprik niet op de pop-up locaties gegeven te halen is. U kunt daar uw eerste en tweede prik en boosterprik halen. 

Benieuwd naar de coronacijfers in uw gemeente? Kijk dan op: www.eengezonderhollandsmidden.nl.