Eerder gebouwde woningen in het Teylerpark.
Eerder gebouwde woningen in het Teylerpark. (Foto: Natuurlijk Nieuwkoop)

Gemeente bouwt woningen voor jongeren en starters in Nieuwveen

Nieuws

NIEUWVEEN- In de gemeente Nieuwkoop zijn veel mensen op zoek naar een woning, terwijl het aanbod beperkt is. Het bouwen van voldoende woningen is een grote uitdaging, net als het realiseren van woningen voor de juiste doelgroep. Speciaal voor jongeren en starters komen in Teylerpark fase 2 in Nieuwveen 61 koopwoningen. Dat meldt de gemeente Nieuwkoop.

In het plan komen verschillende soorten woningen. Behalve appartementen, tiny houses en rug-aan-rug woningen komen er ook tweelaagse rijwoningen en kwadrantwoningen. De variatie aan huizen zorgt ervoor dat de ontwikkeling tegemoetkomt aan diverse woonvoorkeuren.

Wethouder Antoinette Ingwersen “We zijn ontzettend blij dat we deze woningen kunnen realiseren voor jongeren en starters. Het is namelijk belangrijk dat ook deze doelgroep een betaalbare woning in de gemeente kan kopen, en hier dus kan blijven.”

Meedenken

Begin vorig jaar konden inwoners meedenken over de nieuwbouwplannen. Aan de hand van de input over bijvoorbeeld de woningtypen en inrichting van de buitenruimte, heeft de gemeente een nieuwe variant van het stedenbouwkundig plan gemaakt. Ingwersen vervolgt: “Met elkaar hebben wij een plan gemaakt aan de wensen van jongeren, starters maar ook van de omwonenden. Hierdoor is er een plan ontstaan waar behoefte voor is. Het is een mooi plan geworden met veel diversiteit en aandacht voor groen. Door de aanleg van het park tussen de Schilkerweg en de woningen wordt dit een bijzondere plek om te wonen.” Later dit jaar kunnen inwoners meedenken over de inrichting van het park.

Plan

Nadat de gemeenteraad het stedenbouwkundig plan heeft vastgesteld waarin staat hoe de gemeente het gebied gaat inrichten, is ze begonnen met het maken van een bestemmingsplan. In het bestemmingsplan staat waarvoor de grond in een bepaald gebied mag worden gebruikt.. Sinds donderdag 3 maart kunnen inwoners van de gemeente Nieuwkoop gedurende zes weken reageren op het bestemmingsplan. Naar verwachting gaat de raad voor de zomer het bestemmingsplan vaststellen.

De bouw van de woningen komt steeds dichterbij en de gemeente hoopt begin 2023 te beginnen met de voorbereidingen. Inschrijven voor deze woningen is nu nog niet mogelijk. De gemeente houdt u hiervan op de hoogte via de de communicatiekanalen.