Pien Schrama is de lijsttrekker van Natuurlijk Nieuwkoop.
Pien Schrama is de lijsttrekker van Natuurlijk Nieuwkoop. (Foto: Margot Aartman)

Natuurlijk Nieuwkoop: ‘werk aan samenleving’

Politiek

NIEUWKOOP- De partij Natuurlijk Nieuwkoop wil werken aan een duurzame, gezonde en sociale samenleving in Nieuwkoop. Dat onder het motto: doe mee, denk mee en leef mee.

Om die samenleving mogelijk te maken betrekken zij de Nieuwkopers, stelt de partij. “Dat doen we samen met inwoners, bedrijven, verenigingen en instellingen. We willen inwoners maximaal betrekken bij alle belangrijke onderwerpen. Van informeren tot meebeslissen en alles daar tussenin. Samen weten we zo veel méér.” Om een duurzame samenleving te gemoed te gaan, kijkt de partij naar de duurzame scholen in Nieuwkoop. “Daar zijn wij enorm trots op. En er komen er nog drie bij de komende jaren. De afgelopen jaren is er onder leiding van onze wethouder veel in onderwijs en sport geïnvesteerd. De komende tijd richten we ons op de culturele kant van Nieuwkoop.” 

De partij stelt dat de gemeente een voortrekkersrol heeft in energietransitie en verduurzaming. “Dus zeggen wij veel zonnepanelen op daken, inzetten op energiebesparing en benutten van lokale initiatieven. De komende jaren is bouwen en wonen een speerpunt voor ons. Iedereen heeft recht op een mooie plek om fijn te wonen. Er moeten meer sociale huurwoningen en betaalbare sociale koopwoningen worden gebouwd”, vervolgt de partij.

Natuurlijk Nieuwkoop streeft ernaar tenminste 35 procent in te zetten op sociale huurwoningen in nieuwe projecten. “De wachttijd moet omlaag. En we willen dat de bewoners van de ruim 500 Vestiawoningen in Nieuwveen en Zevenhoven in een goed onderhouden en duurzaam huis kunnen wonen tegen een redelijke huur. Dat is nu niet het geval.”