Burgemeester Robbert-Jan van Duijn opent het Jazz Festival.
Burgemeester Robbert-Jan van Duijn opent het Jazz Festival. (Foto: archief gemeente Nieuwkoop)

Burgemeester opent Jazz Festival in Nieuwkoop

NIEUWKOOP- Theater Kaleidoskoop houdt zondag 20 maart voor de tweede keer het Nieuwkoop Jazz Festival. Burgemeester Van Duijn opent het evenement op passende muzikale wijze openen, zo stelt het theater. 

"In het verleden heeft Nieuwkoop jarenlang een succesvol jazzfestival gehad, Jazz Aan De Plas, en we zetten nu vanuit het theater die traditie voort", vervolgt het theater. Uit de opkomsten bij jazzbandoptredens in lokale horeca blijkt dat de muziek nog steeds levend is bij Nieuwkopers. "Met een festival dat gratis toegankelijk is kan iedereen even binnenlopen wanneer het uitkomt om kennis te maken met deze muziekstijl."

Regionale bands

Het festival is een kleinschalig indoorevenement met bands die allemaal uit het Groene Hart komen. Het programma omvat zowel traditional als smooth jazz. Zo kunt u in de theaterzaal van dixieland, swing en New Orleans jazz genieten. Voor de smooth jazz kunt u terecht in het restaurant gedeelte van het theater. 

Programma

De aftrap wordt verzorgd door Eensgezind met een nieuw bigbandrepertoire, de Dixie Six All Stars nemen het podium tijdens het 'Oh When The Saints' van hen over. Het tweede dixielandorkest van de middag is de Paramount Jazz Band uit Gouda. Zij spelen met sousafoon en het washboard als drums. Jazzband Lamoer is aanwezig om toegankelijke muziek te verzorgen met klarinet, bas, gitaar en drums. En het combo J@zZelection komt in zijn bezetting van piano, zangeres, sax, drums en bas.


Als afwisseling van de muzikale groepen is het podium ook verschillende keren voor een dansgroep, namelijk The Hague Hoppers. Zij laten u kennis maken met de Lindy Hop, de dansstijl uit de twintiger en dertiger jaren.

Meer informatie

Het festival begint om 13.00 uur en het eindigt rond 18.00 uur. Toegang is voor bezoekers gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Het theater is gevestigd aan De Verbinding 2 in Nieuwkoop. 

Voor meer informatie kunt u naar de website: www.theater-kaleidoskoop.nl