U kunt bezwaar maken tegen de de WOZ-waarde van uw huis.
U kunt bezwaar maken tegen de de WOZ-waarde van uw huis. (Foto: ERIKSMITSPHOTOGRAPHY)

Contact met de gemeente over WOZ-waarde

ALPHEN AAN DEN RIJN- Inwoners uit de gemeente Alphen aan den Rijn hebben eind februari het aanslagbiljet gemeentebelastingen 2022 ontvangen. Als u vragen heeft of twijfelt over uw WOZ-waarde, dan kunt u contact opnemen met een van de taxateurs van de gemeente Alphen aan den Rijn. U kunt bellen via telefoonnummer 14 0172 (spreek ‘Alphen aan den Rijn’ in). 

De taxateurs denken volgens de gemeente graag met u mee. Taxateur Leonie Snikkers: “Ook wij willen dat de WOZ-waarde en de belastingbedragen op het aanslagbiljet juist zijn. Daarom kijken we samen met u of alles klopt. Soms is uw uitleg al voldoende om de WOZ-waarde opnieuw te beoordelen of kunnen we direct een afspraak inplannen om bij u thuis langs te komen. Vaak is een officieel bezwaar dan helemaal niet nodig. Komen we er toch niet samen uit, dan zetten we uw melding alsnog om in een officieel bezwaar. Een telefoontje met ons is genoeg. Wij zitten voor u klaar!” 

U kunt een taxatieverslag online bekijken via https://www.alphenaandenrijn.nl/Onderwerpen/Belastingen/Taxatieverslag_WOZ_bekijken

Als u het niet eens bent met de WOZ-waarde of gemeentebelastingen, kunt u kosteloos bezwaar maken.