Waar kunnen inwoners stemmen in de gemeente Nieuwkoop en Kaag en Braassem?
Waar kunnen inwoners stemmen in de gemeente Nieuwkoop en Kaag en Braassem? (Foto: Writing4U.nl)

Waar stemmen in Nieuwkoop en Kaag en Braassem?

NIEUWKOOP/KAAG EN BRAASSEM - Volgende week is het zover: dan kan er gestemd worden voor de gemeenteraadsverkiezingen. Stemmen kan op woensdag 16 maart, maar er kan ook vervroegd gestemd worden op maandag 14 of dinsdag 15 maart. Waar in de gemeenten Nieuwkoop en Kaag en Braassem kunt u stemmen? Hieronder vindt u een overzicht met stemlocaties. 

Gemeente Nieuwkoop

Net als vier jaar geleden kunnen de inwoners van de gemeente Nieuwkoop weer stemmen op SBN, CDA, VVD, NN, D66 en SGP/CU. Vervroegd stemmen op maandag 14 en dinsdag 15 maart kan bij één van de onderstaande drie stembureaus in de gemeente Nieuwkoop: Kaleidoskoop, De Verbinding 2, Nieuwkoop; gemeentekantoor Ter Aar, Aardamseweg 4, Ter Aar en gemeentehuis Nieuwveen, Teylersplein 1, Nieuwveen. De stembureaus zijn open van 07.30 tot 21.00 uur.

Stemmen op woensdag 16 maart kan in ieder willekeurig stembureau in gemeente Nieuwkoop. De stembureaus zijn op open van 07.30 tot 21.00 uur. 

De stemlocaties op 16 maart: Kaleidoskoop, De Verbinding 2, Nieuwkoop; De Rank, Reghthuysplein 19, Nieuwkoop; Ipse de Bruggen, A.H. Kooistrastraat 130, Nieuwveen; Kaleidoskoop Theaterzaal, De Verbinding 2, Nieuwkoop; De Rietzanger, Theresiahof 9, Noorden; De Schutse, Korte Meentweg 17, Woerdense Verlaat; IKC De Vaart; Parola, Langeraarseweg 37, Ter Aar; Koeleman Potplanten BV, Rozenlaan 4, Ter Aar; gemeentekantoor Ter Aar, Aardamseweg 4, Ter Aar; De Ringkant, Hazeweg 1, Nieuwveen; gemeentehuis Nieuwveen, Teylersplein 1, Nieuwveen; Party-Centrum ’t Trefpunt, S. van Drielstraat 4, Zevenhoven; mobiel stembureau Vrouwenakker, Cin in Wonen 07.30 tot 12.00 uur, Noordeinde; Parkeerplaats Tochtpad 12.00 tot 21.00 uur. 

Minder validen

Alle stemlocaties, met uitzondering van De Schutse en het mobiel stembureau, zijn toegankelijk voor minder validen, aldus de gemeente Nieuwkoop.

Gemeente Kaag en Braassem

In de gemeente Kaag en Braassem kan er gestemd worden op de volgende politieke partijen: PRO Kaag en Braassem, Samen voor Kaag en Braassem, CDA, D66, VVD. 

Hieronder vindt u een overzicht van de locaties waar een stembureau is gevestigd in de gemeente Kaag en Braassem. De stemlokalen zijn geopend van 07.30 tot 21.00 uur. De locaties: Arendshorst, Kerkweg 2, Roelofarendsveen; De Spreng, Kerkstraat 50, Oude Wetering; Gogherweide, Rem. v. Rijnsingel 104, Oude Wetering; Clubgebouw DGV, Regenboogweg 106, Nieuwe Wetering; Dorpshuis Rijpwetering, Past. v.d. Plaatstraat 13a, Rijpwetering; De Stal Kaag, Julianalaan 13 a, Kaag; Clubgebouw Tennisver. Alkemade, Sportpad 5, Roelofarendsveen; Schoolhuis, Herenweg 22, Rijnsaterwoude; Het Spant, Larikslaan 20, Leimuiden; De Ontmoeting, Dorpsstraat 49, Leimuiden; Gebouw die Twee, Bateweg 78, Woubrugge; Gebouw Immanuel, Kerkstraat 1, Woubrugge; Gebouw De Drieluik, Kerkstraat 51, Hoogmade; gemeentehuis, Westeinde 1, Roelofarendsveen.

Op maandag 14 en dinsdag 15 maart kunnen inwoners vervroegd hun stem uitbrengen. Deze dagen zijn bedoeld voor de kwetsbare (risico)groep kiezers die niet op 16 maart hun stem willen uitbrengen gezien de eventuele drukte in de stemlokalen. 

Stemlokalen die vervroegd open zijn voor het uitbrengen van uw stem in de gemeente Kaag en Braassem: 14 maart: gemeentehuis in Roelofarendsveen en De Ontmoeting in Leimuiden. Op 15 maart: gemeentehuis in Roelofarendsveen en Gebouw Immanuel in Woubrugge.

Meer informatie is te vinden op: www.nieuwkoop.nl en www.kaagenbraassem.nl.