De SGP Alphen feliciteert de vrijwillige brandweer Boskoop met het nieuwe voertuig.
De SGP Alphen feliciteert de vrijwillige brandweer Boskoop met het nieuwe voertuig. (Foto: Jaap-Jan de Rooij)

SGP feliciteert brandweer Boskoop

 met nieuwe watertransportwagen

BOSKOOP – De SGP Alphen feliciteert de vrijwillige brandweer Boskoop met het nieuwe voertuig. Met deze nieuwe watertransportwagen krijgen de Boskoopse spuitgasten een regionale taak in de watervoorziening bij branden. Ploegchef Joris Bobeldijk ontving van Sarah van der Lee en lijsttrekker Hans van Kuijk een grote taart om de brandweerlieden te feliciteren.

De Staatkundig Gereformeerde Partij spreekt hiermee ook waardering uit voor het werk van de brandweer. Lijsttrekker Hans van Kuijk: “Deze kazerne wordt, net als in de andere dorpen in onze gemeente, volledig door vrijwilligers in stand gehouden. Zij zetten zich in voor onze veiligheid. Daar zijn we erg blij mee en dankbaar voor. Nu ze deze mooie taak erbij krijgen, vonden wij het tijd ze daarmee te feliciteren en hen even in het zonnetje te zetten.”

Ploegchef Joris Bobeldijk: “We zijn trots op dit prachtige, innovatieve voertuig. Het heeft tienduizend liter water in de tank, maar ook een dompelpomp en 500 meter slang om blusvoertuigen van water te voorzien. Hiermee doen we met Stolwijk en Rijnsburg samen mee in een proefproject in onze regio. De waardering die we vandaag ontvingen doet goed.” Eerder heeft de SGP zich in de raad succesvol ingezet voor het vrijhouden van de Boskoopse hefbrug bij calamiteiten, zodat de brandweer vrij baan heeft.