Wethouder Van Duin is trots op de woningeigenaren die gebruik hebben gemaakt van de regeling.
Wethouder Van Duin is trots op de woningeigenaren die gebruik hebben gemaakt van de regeling. (Foto: Archief)

Inwoners Nieuwkoop gebruiken subsidie

NIEUWKOOP- Inwoners van de gemeente Nieuwkoop maken volgens de gemeente massaal gebruik van de 70 euro subsidie voor kleine energiebesparende producten. Het budget voor de woningeigenaren is daardoor al op. 

Wethouder Gerben van Duin: “Ik ben enorm trots op de woningeigenaren die gebruik hebben gemaakt van de regeling”. De gemeenteraad van de gemeente Nieuwkoop heeft in de raadsvergadering van 16 december extra budget beschikbaar gesteld voor de huurders in de gemeente. Dat is nog niet op. Van Duin: “Ik wil graag ook de huurders aanmoedigen om nog gebruik te maken van de regeling. De energie die niet wordt gebruikt, hoeft ook niet te worden betaald.” Via de website van Duurzaam Bouwloket kunnen huurders de energiebesparende producten online bestellen of de kosten van lokaal gekochte producten declareren. De website van het bouwloket: www.duurzaambouwloket.nl/rrew-nieuwkoop.


"Alle beetjes helpen tenslotte, zeker bij deze hoge energie- en gasprijzen. Ook huurders kunnen met kleine maatregelen minder energie verbruiken", aldus de gemeente. Advies nodig? De energiecoaches van de gemeente Nieuwkoop helpen graag. Maak snel een afspraak via: www.gcnieuwkoop.nl/energiecoach/aanvragen-energiecoach.