Vanessa Scholtens staat op lijst 6 van de VVD.
Vanessa Scholtens staat op lijst 6 van de VVD. (Foto: CDA Alphen aan den Rijn)

Opvallend: Scholtens op lijst VVD

ALPHEN AAN DEN RIJN- Oud-raadslid Vanessa Scholtens besloot vorig jaar over te stappen van het CDA naar de VVD, dé partij die zij als haar ‘eigen club’ beschouwt. Volgens de liberalen is het een overstap die minder onverwacht is dan op het eerste gezicht misschien lijkt. Ze staat op plaats 6 op de lijst van de VVD.

Scholtens’ visie op grote landelijke, maar ook lokale, vraagstukken sluiten aan op de liberale uitgangspunten van de VVD, stellen de liberalen. Scholtens zegt hierover; “Juist op voor mij belangrijke dossiers zoals het sociaal domein, merk ik dat het liberale gedachtengoed bij mij past”. Om die reden heeft Vanessa dan ook besloten, dat een overstap naar de VVD het meest voor de hand ligt.

Opgezegd

Scholtens heeft haar CDA-lidmaatschap in oktober opgezegd en tevens haar zetel teruggegeven. Daarnaast heeft ze afstand gedaan van haar plek op de onlangs gepresenteerde CDA-kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Deze nette afsluiting bij het CDA betekent dat voor Vanessa een nieuwe liberale toekomst bij de VVD kan beginnen.”

Naast het VVD-lidmaatschap geeft Scholtens aan haar uitgebreide netwerk in te willen zetten voor de VVD. Ze heeft zich daarom aangemeld als kandidaat-raadslid voor de VVD voor de naderende gemeenteraadsverkiezingen. De leden stellen de kandidatenlijst vast.