Toneelgroep Een Beetje Stuk speelt op 19 maart in Parkvilla in Alphen.
Toneelgroep Een Beetje Stuk speelt op 19 maart in Parkvilla in Alphen. (Foto: PR)

Voorstelling door Een Beetje Stuk

ALPHEN - Toneelgroep 'Een Beetje Stuk' speelt zaterdag 19 maart om 20.00 uur de voorstelling 'Het Gevang Zuid' in Parkvilla in Alphen.

"Na ruim twee jaar mogen onze acteurs weer stralen op het toneel. Een Beetje Stuk maakt toneel met mensen met een (lichte) beperking. Het toneelstuk gaat over een vrouwengevangenis, het is er momenteel erg rustig. Er zijn te weinig gedetineerden. Dat is niet goed voor de werkgelegenheid. Een sluiting hangt het personeel boven het hoofd. Omdat te voorkomen bedenken cipier Harm en agente Bernadette een plan. Ze schakelen daarbij de krant in. Zal hun plan lukken? "Een Beetje Stuk maakt theater met bijzondere mensen, die normaal gesproken wat minder in de spotlights staan. Dat kan komen doordat ze niet zo gemakkelijk aansluiting vinden of het gevoel hebben, dat ze niet genoeg 'in huis hebben' om zichzelf een plekje in de spotlights te gunnen. Een Beetje Stuk is juist op zoek naar die mensen, omdat EBS gelooft dat iedereen een talent heeft wat ontwikkeld kan worden en dat iedereen het recht heeft om te stralen op het toneel!" 

In september start Een Beetje Stuk weer met een nieuw toneeljaar. "Nieuwe acteurs zijn altijd van harte welkom. EBS begint altijd eerst met een viertal proeflessen. Tijdens die lessen kunnen nieuwe leden kijken of toneel iets voor hen is. De enige voorwaarden die Een Beetje Stuk hanteert is dat men goed kan lezen en dat men in staat is om een rol in te studeren. Na de proeflessen wordt het besluit genomen om wel of niet mee te doen met een nieuw toneelstuk, dat meestal in het voorjaar wordt opgevoerd. Een Beetje Stuk mag zijn voorstellingen altijd geven in het Parkvilla theater in Alphen aan den Rijn. Kaarten: www.parkvilla.nl/theater.