Verbetering binnenklimaat basisscholen

WATERLAND - Sinds de uitbraak van corona is er landelijk gezien veel meer aandacht gekomen voor ventilatie op scholen. Een goed binnenklimaat zorgt ervoor dat leerlingen en personeel in een gezonde omgeving kunnen leren en werken.

Met name oudere schoolgebouwen voldoen niet aan de eisen en normen van deze tijd, terwijl renovatie vaak pas over enige tijd gepland staat. Het Rijk heeft een subsidie beschikbaar gesteld, waarmee het verbeteren van de ventilatie deels betaald kan worden. Voor de oudere schoolgebouwen in de gemeente stelt de gemeente Waterland een extra bijdrage beschikbaar, bovenop de subsidie van het Rijk. Op deze manier kunnen de schoolbesturen in deze gemeente de investering daadwerkelijk kunnen doen zodat de ventilatie in alle schoolgebouwen in Waterland in schooljaar 2023-2024 op orde is.


Vogelgriep 

WATERGANG - In Watergang (provincie Noord-Holland) is op een kleinschalige houderij vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant. 

Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de circa 550 sierkippen en watervogels op de locatie geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. In het gebied van 1 kilometer, de 3 kilometer en 10 kilometer zone rond het besmette bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven. Artis ligt in het 10 kilometer gebied. Dit heeft geen gevolgen voor bezoekers.