Muzikale agenda Harmonie

EDAM - Dit kunt u de komende tijd verwachten in de Harmonie.

zondag 31 juli Loes Fabienne, aanvang 16 uur, vrij toegang

Loes komt uit Volendam en heeft grote ambitie. Het liefst maakt ze later shows in de stijl van haar idool Lady Gaga. Niet iets wat je bij een Songwriter zou verwachten. Loes heeft een geweldige volwassen stem en al een kleine selectie prachtige nummers en ze is slechts 16 jaar. Ze komt deze zondag met haar band naar de Harmonie om te laten horen hoe ze de ontwikkeling van songwriter naar band zangeres doormaakt. Vooraf is er een solo support van Hanna, een singer-songwriter uit Utrecht , welke ze heeft ontmoet op de Herman Brood Academie die ze onlangs beide succesvol hebben afgesloten. Na afloop is er om 19 uur een support act van bassist Jan jonk (dubbel) die met een drietal stemmen en twee gitaren een aantal nummers a capella zal brengen. 

zondag 7 augustus, The Sessioneers, 1600 uur, vrij toegang

The Sessioneers is een Nederlandse Folk Band bestaande uit de zanger en gitarist (en soms ook fluitist) Wesley, de violist Nicolaas en de

Italiaanse percussionist Davide. De band speelt Irish Folk, Scottish Folk en meer. Het is een Folk Band in hart en nieren, en spelen graag voor het publiek. Een Sessioneers concert heeft meestal geen luisterend publiek. Het is een interactie tussen de muziek en het publiek. Invloeden op hun muziekselectie zijn zeker bands als de Dubliners, de Pogues, Silly Wizard en Rapalje, maar ook zangers als Christy Moore. Over het algemeen bestaat een concert uit een mix van liedjes en dans melodieën, en de meeste zijn vrolijk. De deuntjes zijn meestal jigs en reels, en soms schakelt de band over op bluegrass deuntjes of zelfs een uitbarsting van klassieke muziek tussendoor.


zondag 14 augustus, Amsterdams gitaar en mandoline duo, aanvang 16 uur, vrij toegang

Dit Amsterdamse gitaar en mandoline duo treedt al vanaf 1999 op. Ze zijn geboren en getogen in Amsterdam, maar het hart van hun muzikale ontwikkeling ligt vooral in Wuppertal (Duitsland). Deze stad is een creatieve broedplaats in het midden van Duitsland met jonge, veelbelovende musici uit alle streken van de wereld. Een uitdaging om mee samen te spelen en in een artiestencafé jamsessies te houden! Het duo voelt zich thuis in veel stijlen, of het nu pop en rock is, bluegrass, folk, lichte jazz of klassiek, als het maar goed aansprekende stukken zijn met een sterk karakter. Dat karakter vind je ook terug in hun eigen composities. Liever dwars dan dom, dat is het motto van Wouldn't Listen, hun merknaam. In hun muziek gebruiken zij veel instrumenten, elektrisch en akoestisch, om elk nummer goed tot zijn recht te laten komen.