Huis aan het Water
Huis aan het Water (Foto: Aangeleverd)

Najaar in Huis aan het Water

KATWOUDE - In het najaar start Huis aan het Water met een aantal cursussen en groepen. 

Zo start 18 augustus een nieuwe gespreksgroep over rouw en verlies. Er komt heel wat op je af als je met verlies van een dierbare te maken hebt. In Huis aan het Water kunt u over deze gevoelens spreken. Dat kan op individuele basis maar ook in een gespreksgroep. 

De nieuwe groep herensociƫteit start in het najaar. De Herensociƫteit is een lotgenotengroep voor mannen met kanker. In de groep vertellen we elkaar ons verhaal. Wat kom je tegen in je ziekteproces en hoe kun je ermee omgaan?

In september start op dinsdagmiddagen van 13.30 tot 16.00 uur de 8-weekse mindfulnesstraining, waarin je leert omgaan met stress, vermoeidheid en/of pijn. Het ontwikkelen van een andere houding ten opzichte van deze klachten is het doel.

Het inloopatelier start in augustus onder begeleiding van twee enthousiaste vrijwilligers. Op vrijdagochtend kan je van 10.00 uur tot 12.30 uur komen schilderen tekenen, kleien enzovoort. De activiteitenbegeleiders zullen ook regelmatig workshops gaan organiseren, waarvoor je je per keer kan opgeven.

In het centrum van Amsterdam biedt Rituals 25 november een kerstdiner aan onder het motto: eten, ontspannen en verwennerij. De gasten die in Huis aan het Water een behandeling of activiteit volgen zijn van harte welkom met partner, dierbare naasten en/of mantelzorger. Ook de vrijwilligers zijn van harte welkom. Het maximale aantal deelnemers is 90. Je kunt je alvast opgeven door te mailen naar info@stichtinghuisaanhetwater.nl met vermelding naam, telefoonnummer en de naam van de partner of dierbare naaste.

Het Leven met Kanker

Als mensen met kanker horen dat ze niet meer kunnen genezen, staan zij en hun naasten vaak voor grote uitdagingen. Hun leven staat op zijn kop. Allerlei vragen kunnen opkomen. Hoe ga je om met pijn, vermoeidheid, onzekerheid, relaties en werk? In het programma Leven met Kanker van het Erasmus MC is ruimte voor al dit soort vragen. In zes onlinebijeenkomsten van 1,5 uur helpen deelnemers elkaar vanuit hun eigen ervaringen. Het programma wordt begeleid door getrainde ervaringsdeskundigen.

Mensen kunnen zich alleen of samen aanmelden via: smartonderzoek@erasmusmc.nl of door te bellen naar 010-7038582. Meer info: stichtinghuisaanhetwater.nl.