Karin Vlug enTrijntje Visser van SPW in gesprek met Omroep PIM
Karin Vlug enTrijntje Visser van SPW in gesprek met Omroep PIM (Foto: aangeleverd)

De week door met omroep PIM


Kijk voor actuele onderwerpen www.omroep-pim.nl, onder de kop TV; hier vind je de TV Gids. Hier staan ook de extra programma’s buiten de reguliere uitzendtijden om.

Monnickendammer Visdagen

Vier keer op vrijdag, staat de Monnickendamse binnenstad in het teken van de Visdagen. Leuk voor toeristen maar ook voor de eigen inwoners van Waterland! Demonstraties van het roken bij Gebr. De Boer, er is een streekmarkt en er zijn figuranten om de oude tijd te laten herleven.

Stichting Promotie Waterland

Wat doet het SPW (VVV) voor Waterland om toeristen te trekken? PIM ging er langs en zag hoe het nieuwe sluisbord van Harry van Gentenaar werd onthuld en sprak bestuursleden en coördinatoren die ook nog vrijwilligers zoeken.

Nieuwe tentoonstelling geopend in het Speeltorenmuseum

Leer van Vis! Een nieuwe tentoonstelling die officieel geopend werd door Jaap Wortel, voorzitter. Ook sprak voormalig Artis directeur Maarten Frankenhuis een mooi woordje over vissen uit. En PIM interviewde Jan Colaris over de tentoonstelling en de workshops.

Purmer 400 met boerenmarkt en beachvolleybal

Tijdens de feestweek trok PIM erop uit om de boerenmarkt vast te leggen. 

Ook taferelen die bekend zijn van de Edammer kaasmarkt werden vastgelegd en de activiteiten voor vooral jeugdspelers die op een aangelegd terrein aan het beachvolleyballen waren.

Gouwzeetoernooi

Tennis is de op 1 na grootste sport in Waterland, hoorden we laatst in de raadsvergadering. PIM toog daarop naar het tennispark in Monnickendam tijdens de finaledag van het vermaarde Gouwzeetoernooi.

Waterlands videonieuws

Elke dag te zien om 12.00 - 13.00 uur / 18.00 - 19.00 uur / 21.00 - 22.00 uur / 23.00 - 00.00 uur. PIM is te zien op Ziggo kanaal 46 (was 36) / KPN kanaal 1442 / Telfort/XS4All kanaal 328/ T-Mobile Thuis 818.