Gegroeid van 25 naar 500 vierkante meter werkgebied.
Gegroeid van 25 naar 500 vierkante meter werkgebied. (Foto: COPYRIGHT(C)E.RUIS 2021)

Ambachtelijk handwerk in ‘t Meubeltje

“We zijn goed aan het groeien, krijgen veel aanvragen. Om wat rust in de zaak te brengen zijn we straks de hele maand augustus dicht. Even bijkomen van alle mooie opdrachten.”

Willem, eigenaar van ‘t Meubeltje vertelt vol enthousiasme hoe zijn bedrijf is gegroeid. Vanaf de oprichting, hij begon in een garagebox van vijfentwintig vierkante meter, naar een werkgebied van vijfhonderd vierkante meter met vijf man personeel. Een team van vakmensen, met hart voor ambachtelijk handwerk.

Meer dan stofferen

“Wat wij doen, moet wel met de hand. Een stoel kan niet door een machine gestoffeerd worden. Maar wij doen veel meer dan stofferen. Naast de vele bankstellen die nog goed zijn, maar waarvan de vulling is versleten en dus opnieuw gevuld moesten worden, hebben we enkele bijzondere projecten onder handen gehad.”

Houten vloeren

Als voorbeelden noemt Willem de dekenkist uit 1540 die hij heeft gerestaureerd. Maar ook de antieke sofa’s die een nieuw leven kregen, zomerstoeltjes die moesten opgeknapt en gerestaureerd. Daarbij verwijderden ze houtworm uit monumentale panden en zijn heel wat houten vloeren geschuurd en gelakt met de oersterke 2-componentenlak die een 25 jaar onderhoudsvrije vloer oplevert.

Jongste Antiquair

Met een brede glimlach vertelt hij: "Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Ik ben ermee opgegroeid. Als 12-jarig jochie stoffeerde ik mijn eerste Biedermeierstoeltje. De 6-jarige opleiding tot stoffeerder rondde ik door mijn ervaring in 4 jaar af. Daarna legde ik me toe op antiek. Ik ben een van de jongste antiquairs in Nederland op het gebied van meubels.”

Nieuwe projecten

Het aanbieden van meubels en projecten kan nog tot half juli. 29 juli is de laatste werkdag, daarna gaat ‘t Meubeltje een maand dicht. In augustus is het bedrijf wel telefonisch bereikbaar, het aanmelden van nieuwe projecten blijft dus gewoon mogelijk.

Meubelreparatie 't Meubeltje BV | 0630737207 | Julianaweg 139-G | Volendam | www.tmeubeltje.nl