Check jouw online imago.
Check jouw online imago. (Foto: Adobe Stock)

De kracht van personal branding

Personal branding helpt je bij het vinden van de juiste baan. Personal branding staat voor het 'presenteren van jezelf als merk aan anderen, waarbij je positieve associaties oproept.' Kortom: je gebruikt je persoonlijkheid, kennis én ervaring om jezelf te onderscheiden van anderen. 

Met personal branding laat je een werkgever zien wie jij bent en waar je voor staat. Je beschouwt jezelf als merk. Personal branding gaat niet alleen om wie jij bent en wat je kunt, maar ook op de manier waarop je dit naar de buitenwereld communiceert. Jouw persoonlijke merk representeert jouw normen en waarden. Tip: vraag iemand in je omgeving wat jou uniek maakt. Hierdoor krijg je meer zelfkennis en kan je jouw merk sterk neerzetten. Breng zowel je sterke als minder sterke punten in kaart. 

Bij personal branding komt ook social media kijken. Je online imago is heel belangrijk. Wat kom jij tegen als je jezelf googelt? Dat ziet ook jouw potentiële werkgever. Tip: maak een LinkedIn-account aan. Hier kun je professionele updates op delen. Check ook je Facebookpagina. Heb je een representatieve profielfoto of nog eentje van de vakantie in 2016? Misschien is het tijd om dit aan te passen. Tip: laat een zakelijke profielfoto maken door een fotograaf. Deze foto kun je op jouw social media en (eventuele) website plaatsen. 

Authentiek

Met een unieke sollicitatie val je sneller op. Wat dacht je van een videopitch? Dit maakt je authentiek, en dat draagt weer bij aan jouw personal branding. Laat het bedrijf zien wie jij bent en wat je kan. Als je liever niet op beeld staat is een audiosollicitatie een leuke oplossing. Vertel hierin wie je bent, wat je competenties zijn en wat je het bedrijf komt brengen. Dit komt krachtig over. Een persoonlijke website en portfolio zijn ook een pré voor werkgevers. Veel succes met jouw personal branding!





Afbeelding