Huis aan het water.
Huis aan het water. (Foto: aangeleverd)

Oktoberactiviteiten Huis aan het Water

KATWOUDE - Tijdens de borstkankermaand, organiseert Huis aan het Water diverse activiteiten. Deze zijn niet alleen voor mensen met borstkanker, maar ook voor mensen met andere vormen van kanker omdat de impact van elke vorm van kanker groot is. Wie wil deelnemen aan activiteiten kan zich aanmelden door een mailtje te sturen naar info@stichtinghuisaanhetwater.nl.

Woensdag 5 oktober Gespreksavond 

Het thema van de avond: omgaan met vermoeidheid bij kanker. 

Als je steeds erg moe bent, heeft dat veel invloed op je leven: op de situatie thuis, je relatie, sociale contacten en werk. Je kunt niet meer alles doen wat je vóór je ziekte deed. Dat kan erg frustrerend zijn. Het kan extra moeilijk zijn als je omgeving denkt dat je weer beter bent en verwacht dat je weer gewoon aan alles meedoet. Dat kan je het gevoel geven dat je niet begrepen wordt of onder druk staat. Meestal is er iets aan deze vermoeidheid te doen of kan je het dragelijker maken. Ank Harms (psychotherapeute) en Elly Blondeau (GZ-psycholoog) gaan met de deelnemers in op dit thema. Inloop: 18.30 uur, aanvang: 19.00 uur. Toegang: gratis.

Wegwijzer bij Kanker

Het nieuwe samenwerkingsinitiatief ‘Wegwijzer bij kanker’ is gelanceerd. In de regio Zaanstreek-Waterland is een verbindend platform ontwikkeld waar patiënten, naasten en nabestaanden terecht kunnen met vragen over de gevolgen van kanker op alle terreinen van het leven. 

De ervaring leert dat er vele levensdomeinen betrokken zijn door de schok die de ziekte kanker teweegbrengt. Het krijgen van overzicht van alle mogelijkheden van zorg, hulp en ondersteuning is daardoor van allergrootst belang. Huis aan het Water is zeer verheugd dat dit innovatieve pilotproject de kans krijgt zich te bewijzen.

Locatie: Stichting Huis aan het Water Hoogedijk 7a/b Katwoude.