Deze week in Zukke Zorgen!

Zukke Zorgen is wekelijks te beluisteren op LOVE radio en natuurlijk via de website www.rtvlove.nl. Iedere woensdag van 19.00 uur tot 21.00 uur besteed het team van Zukke Zorgen aandacht aan een aspect van de zorg of is er aandacht voor onze lokale geschiedenis.

Woensdag 5 oktober staat de uitzending geheel in het teken van Stichting SOS Dolfijn. Deze stichting biedt hulp aan walvisachtigen in nood die stranden op de Nederlandse kust of dreigen te stranden. In onze Noordzee leven diverse walvissoorten zoals de bruinvis, witsnuitdolfijn en dwergvinvis, maar ook andere soorten zoals bultruggen of de bekende tuimelaar dolfijn worden wel eens gespot in de Noordzee. 

Noodsituatie

Wanneer een walvisachtige op het strand terecht komt is er altijd sprake van een noodsituatie en in dat geval komt SOS Dolfijn in actie. SOS Dolfijn is de enige organisatie in Nederland die opvang en rehabilitatie van kleine walvisachtigen mag uitvoeren, daarnaast zijn zij onderdeel van het ondersteuningsteam wanneer een dier groter dan 3 meter op de Nederlandse stranden terecht komt. 

SOS Dolfijn

Op Landgoed Hoederdeall in Anna Paulowna is het opvangcentrum en staat de speciale ambulance. Woensdag 5 oktober spreekt Zukke Zorgen met twee medewerkers van SOS Dolfijn. Heeft u vragen of wilt u vertellen over die keer dat u een dier aantrof op het strand, schroom dan niet en bel onze studio, 0299-369916. Sowieso is het natuurlijk ‘dol-fijn’ om gezellig te luisteren naar Zukke Zorgen op woensdagavond tussen 19 en 21 uur op RTV LOVE Radio.