George Tiemstra van Langedijk4GlobalGoals (links) overhandigt de Ledlampen aan Alexander Smit van Voedselbank Langedijk.
George Tiemstra van Langedijk4GlobalGoals (links) overhandigt de Ledlampen aan Alexander Smit van Voedselbank Langedijk. (Foto: aangeleverd)

Eerste lichtpuntjes van 2022

DIJK EN WAARD - De cliënten van Voedselbank Langedijk kregen de afgelopen week zeven Ledlampen. Die verbruiken weinig energie, daarmee bespaart de gebruiker flink op de energiekosten! De actie was een van de projecten in 2021 van stichting Langedjk4GlobalGoals

Ledlampen gaan veel langer mee dan traditionele gloeilampen, verbruiken 85 procent minder energie én zijn beter voor het milieu. Bovendien is het een veilige lichtbron: De lamp wordt niet warm en geeft bovendien meteen goed licht. Kortom, deze lamp past bij een duurzaam huishouden. Nadeel is dat Ledlampen duur in de aanschaf zijn. Maar ze zijn wel goedkoop in het gebruik. Om die reden schonk Langedijk4GlobalGoals deze lampen aan de cliënten van de Voedselbank. Daarmee besparen zij op hun energiekosten en speelt de stichting in op een van haar doelen, namelijk ‘Betaalbare en duurzame energie'..